Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere City na zege in topper op koers voor eredivisie

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft een rechtstreeks duel om de tweede plaats in haar voordeel beslecht met een 1-0 overwinning op directe concurrent De Graafschap. Door de overwinning ontvangt Almere City FC in ieder geval de play-off positie en het prijzengeld voor de tweede periode, omdat de huidige periodekoploper SC Cambuur al een periode heeft en City nu niet meer kan worden ingehaald. Belangrijker nog: de thuisploeg staat acht punten los van de nummer drie.

De afgelopen dagen werd trainer Ole Tobiassen dan ook gevraagd om al vooruit te kijken naar de promotie richting eredivisie. De trainer liet zich daar echter niet toe verleiden. Hij betoogt dat de competitie nog niet eens halverwege is en er nog veel kan gebeuren. De Keuken Kampioen Divisie is tamelijk onvoorspelbaar.

In de topper tegen De Graafschap lukte het echter om maar liefst acht punten afstand te nemen van nummer drie op de ranglijst. Topscorer Thomas Verheydt knikte in de laatste minuut van het duel de winnende 0-1 in de touwen. Dat was bovendien dankzij een fout van keeper Rody de Boer.

Evenwicht

De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht, met een licht voordeel voor de Almeerders. Oussama Bouyaghlafen en Thomas Verheydt verschenen in kansrijke positie voor de keeper en ook Elias Sorensen kreeg de bal vrij voor het doel op het hoofd. Voor de Superboeren was het Joey Konings die vrij opdook voor City FC keeper Michael Woud. Zijn opgelegde kans verdween echter – verbazingwekkend genoeg – richting de cornervlag.

Tweede helft

In de tweede helft besloot Almere City FC toch weer eens voorzichtig de opening te zoeken. Een droge knal van Sorensen, een vrije trap van een metertje of 25, spatte op de vuisten van De Boer uiteen. De minuten tikten hierna weg en iedereen begon zich te beseffen dat één mokerslag wel eens beslissend zou kunnen zijn. In die fase leek De Graafschap de meeste aanspraak te maken op de overwinning. Wanneer scheidsrechter Dennis Higler na 93 minuten voor het einde fluit en Toine van Huizen van dichtbij en oog in oog met Woud de bal naast het doel knalde, verraadde de overenthousiaste reactie van de keeper dat Almere City FC heel diep was gegeaan. De beloning is hoog: de periodetitel en de tweede plaats stevig in handen.

Vrijdag speelt Almere City FC opnieuw thuis. Ook dan is 21:00 uur de starttijd. De tegenstander heet dan FC Eindhoven. Voor Almere City FC vormen de Eindhovenaren een nieuw fris obstakel richting de tweede periode.

De spelers waren opgetogen na de overwinning. De periodetitel is binnen! (Foto: Ron Baltus)