Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere City FC uitgebekerd

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft niet kunnen stunten in de TOTO KNVB Beker. Eredivisionist VVV Venlo won in het Yanmar Stadion met 1-4.

Het leek aanvankelijk een avond te worden waarin een stunt mogelijk was. Na slechts tien minuten kwam City op voorsprong dankzij een eigen goal van de Venlonaren. Een korte corner leverde een voorzet op die via onder meer Thomas Verheydt en een uiteindelijk touché van VVV’er Roy Gelm tot doelpunt werd gepromoveeri.

Daarna lukte het de Almeerders echter niet meer om door te drukken. De Eredivisionisten kwamen beter in de wedstrijd en trokken de score na ruim een half uur gelijk via Vito van Crooij. Op slag van rust werd het ook al 1-2 door Jafar Arias die een vrije trap binnekopte.

Tij niet meer te keren

Na rust wist City het tij niet te keren. In no-time was de derde Limburgse goal een feit toen Evert Linthorst uit een rebound scoorde. Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Arias die de wedstrijd in het slot gooide. Een tweede goal had er toch nog wel ingezeten voor de Almeerders. Thomas Verheydt en Elias Sørensen schoen hard op doel, maar vonden keeper Thorsten Kirschbaum op hun weg. Ook een prachtig uitgevoerde combinatie werd te lang doorgevoerd waardoor niemand tot een schot op doel kwam.

De focus kan de rest van dit seizoen dus volledig op de competitie, waarin de ploeg van Ole Tobiasen nog altijd tweede staat. Maandag speelt City in Eindhoven het uitduel bij Jong PSV, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Meteen na Nieuwjaarsdag, op 2 januari, speelt Almere City FC weer thuis in de kraker tegen De Graafschap.