Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Geen winnaar in Markermeer Derby

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Het duel FC Volendam – Almere City FC is opnieuw geëindigd in een remise. In het Kras Stadion in Volendam spelen de twee ploegen met 2-2 gelijk. City kwam in de Markermeer Derby tot twee keer toe terug van een achterstand.

Ondanks dat FC Volendam aan de start een aantal basisspelers niet kon opstellen, wisten de wijdbroeken Almere City FC in de openingsminuten knap onder druk te zetten. Terwijl rondom het stadion vuurwerk werd afgeschoten, vergalopeerde de Almeerse verdediging zich in de snelheid van Samuele Mulattieri. De aanvaller schoot de bal onberispelijk achter doelman Woud, waardoor de Almeerders tegen een vroege achterstand aankeken.

Na die openingstreffer kwam Almere City FC iets beter in het spel. Het lukte Thomas Verheydt tot twee keer toe niet om moeilijke kansen te verzilveren. De derde keer was scheepsrecht en liet de bonkige spits zijn neusje voor de goal wél zien. Op slim aangeven van Mees Kaandorp punterde de nummer 9 van City FC de bal achter keeper Joey Roggeveen.|

De gelijkmaker bezorgde de lijstaanvoerder het nodige vertrouwen. De ploeg werd steeds sterker, mede ingegeven door jeugdige slordigheden van de Volendammers. Veel uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op, terwijl het aan de andere kant van het veld oppassen geblazen bleef. Vijf minuten voor rust schoot Jari Vlak keihard in en moet Woud met een katachtige reflex redding bieden.

Tweede helft

In de tweede helft ontvouwde zich een open wedstrijd. Om beurten stichtten Almere City FC en FC Volendam gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander. Verheydt verzuimde zijn ploeg op voorsprong te brengen. Oog in oog met de keeper gaf hij geen goed vervolg aan een mooie aanval. Ook Volendam kreeg een kans met Samuele Mulattieri, die opnieuw de Almeerse verdedigers op snelheid zijn hielen liet zien. Tot een treffer leidde het echter niet.

Met Xian Emmers in de basis -hij verving de moegestreden Faris Hammouti- kantelde het overwicht ogenschijnlijk naar de kant van Ole Tobiasen en zijn mannen. Die balans bleek echter teer toen Jari Vlak met een zondagsschot de 2-1 voor de thuisploeg op het scorebord zette. Uit het niets, eigenlijk.

Voortouw

Trainer Ole Tobiasen bracht daarop Ilias Alhaft in het veld, waardoor Almere City FC opnieuw aanvallend het voortouw nam. Diverse voorzetten waren gevaarlijk, maar door toedoen van de paal en knap keeperswerk van Roggeveen leidde dat niet tot de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak, toen een mooie afbuigende voorzet van Emmers op het voorhoofd van Verheydt plofet. Zijn tweede doelpunt van de avond zorgde voor de zoveelste remise in de Markermeer Derby, die sinds 2015 geen winnaar kent.

Thomas Verheijdt viert de 2-2 die Almere City de verdiende gelijkmaker bezorgde. (Foto: Ron Baltus)