Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere City FC hertelt zich na klap in topper

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS - KOEN - Almere City FC heeft zich na de nederlaag in de topper tegen Cambuur uitstekend opgericht. In eigen huis werd 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles in een wedstrijd waarin het vrijwel niks weggaf. Doelpunten kwamen zaterdagnamiddag van Frederik Helstrup, Oussama Bouyaghlafen en Xian Emmers. Alle doelpunten kwamen voort uit standaardsituaties.

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam. City dicteerde de wedstrijd en na een kleine twintig minuten leverde dat de eerste gevaarlijke momenten op. Een vrije trap van Ryan Koolwijk werd met moeite gekeerd door doelman Jay Gorter en de afgeslagen hoekschop daarna leverde Tim Receveur een vrije schietkans op. Die bal ging echter naast en een schot van Jearl Margaritha werd makkelijk gevangen door de doelman.

Vlak voor rust kwam echter toch de beloning. Frederik Helstrup was de gelukkige doelpuntenmaker, nadat Thomas Verheydt een slimme corner via Guillermo Gauna en Ryan Koolwijk doorkopte. De centrale verdediger zet City van op de doellijn simpel op 1-0.

Heft in handen

Na de onderbreking nam de ploeg van Ole Tobiasen het heft weer snel in handen. Jearl Margaritha miste aanvankelijk nog een kans, maar even later stond de 2-0 op het scorebord. Oussama Bouyaghlafen prikte de uit een kluts van dichtbij binnen de palen. Een kwartier voor tijd werd het pleit definitief beslecht. De van een blessure teruggekeerde middenvelder Xian Emmers scoorde met een prachtige kopbal. De Belg verlengde een corner prachtig richting de verre hoek en bepaalde zo de eindstand.

Komende vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen FC Volendam, de zoveelste test van dit seizoen. De volgende en laatste thuiswedstrijd van 2020 wordt gespeeld op 4 december. Jong FC Utrecht komt die vrijdag op bezoek in het Yanmar Stadion.

Thomas Verheijdt zet Eagels-speler Bas Kuipers opzij. (Foto: Ron Baltus)