Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Middle Distance in 2021 weer op programma Challenge Almere-Amsterdam

Sport

ALMERE – De Middle Distance triatlon keert in 2021 terug op de kalender van de Challenge Almere-Amsterdam.

Voor 2020 stond de populaire ‘halve’ niet op het programma vanwege de komst van het 2020 Almere-Amsterdam Multisport World Championships. Nu het complete WK vanwege het coronavirus met een jaar werd verschoven naar september 2021, ziet de organisatie extra ruimte om toch een halve in het programma te implementeren. Deze Middle Distance zal plaatsvinden op vrijdag 10 september 2021.

Populaire afstand

,,Vanzelfsprekend zijn we daar enorm blij mee”, aldus Race Director Richard Belderok. ,,Al jaren is de Middle Distance een hele populaire afstand en toen we eerder dit jaar lieten weten dat er eenmalig geen halve triathlon zou zijn, bleek de vraag alleen maar groter te worden. Omdat we nu een jaar langer hebben om ons voor te bereiden op het 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam, hebben we ook een jaar langer om ons voor te bereiden op een extra Middle Distance op het programma. Vandaar ook dat World Triathlon - de internationale triathlonfederatie - heel positief is over deze verrijking van ons programma.”

Programma

Organisatorisch heeft dat wel de nodige gevolgen. De organisatie kiest ervoor om het WK Long Distance, het WK Aquabike en de Open Serie Long Distance, die op zaterdag 11 september 2021 zouden plaatsvinden, met een dag te verplaatsen naar zondag 12 september 2021. ,,Vrijdag 10 september staat dan volledig in het teken van de Middle Distance, terwijl we zaterdag 11 september de tijd hebben om atleten voor de klassieke afstand goed voor te bereiden tijdens de atletenbriefings en het inchecken van hun fietsen. Zondag 12 september gaat het dan weer los met onder andere de hoogmis van ons event: het WK over de klassieke afstand.” De Junior Challenge en de Family & Business Relay vinden plaats op donderdag 9 september.

Inschrijving

Belderok laat weten dat de inschrijving voor de Middle Distance per direct is geopend en via de organisatie verloopt. Er is plek voor 1000 Age Groupers. De race is niet bedoeld voor professionele atleten. Meer informatie op https://www.challenge-almere.com/nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto