Afbeelding
Almere DEZE WEEK

TSA-trainster neemt na 60 jaar afscheid van turnsport

Sport

ALMERE – Marianne de Leeuw heeft na ruim twintig jaar afscheid genomen als trainster van Turning Spirit Almere, om samen met haar man te genieten van haar welverdiende pensioen. Dit betekent tevens dat zij na maar liefst zestig jaar de turnsport vaarwel zegt.

De Almeerse is al zestig jaar lid van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekbond (KNGU), eerst als turnster en daarna als trainster en als jurylid. Zij startte als 6-jarige haar turncarrière en heeft menig wedstrijd geschitterd op balk, brug, sprong en vloer. Haar prijzenkast hangt vol medailles en aandenkens. Vanaf 1999 was zij als trainster betrokken bij de Almeerse turnvereniging TSA. In de loop der jaren heeft zij honderden Almeerse kleuters en meisjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar lesgegeven. De laatste jaren voornamelijk in de gymzaal aan de Regenboogweg in Buiten.

Traantje weggepinkt

Normaal gesproken zou er tijdens de onderlinge wedstrijden met veel publiek afscheid genomen worden, maar vanwege het coronavirus ging deze jaarlijkse afsluiting van het seizoen niet door. Afgelopen week heeft Marianne tijdens haar laatste trainingen afscheid genomen van haar eigen groepen. Op maandag, woensdag en donderdag trof zij, samen met de nieuwe trainers, ongeveer 150 leden, ouders en oud-leden (inclusief haar eigen dochter). Een traantje werd hier en daar wel weggepinkt. Marianne gaf zelf aan dat het lesgeven aan al die leuke en lieve kinderen verreweg het leukste was van ruim twintig jaar TSA.

Plaquette en medaille KNGU

De (oud)leden hadden allemaal een bladzijde van een rapport voor ‘juf Marianne’ gemaakt.

Deze kreeg ze donderdag na de laatste les aangeboden door het bestuur, samen met een plaquette voor meer dan twintig jaar TSA en een medaille van de KNGU voor zestig jaar trouwe dienst.

Zij had ook al een speld van de KNGU voor haar 40-jarig en 50-jarig jubileum bij de turnbond.

Marianne de Leeuw kreeg een TSA-plaquette en een KNGU-medaille. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto