Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Voorlopige licentie voor profbasketbal Almere Sailors

Sport

ALMERE – Komend seizoen is zo goed als zeker weer topbasketbal te bewonderen in Almere. Almere Sailors, de nieuwe professionele basketbalvereniging, is er in geslaagd om een voorlopige licentie van de Dutch Basketball League veilig te stellen. Daarmee komt een definitieve plek in de DBL voor het Flevolandse basketball heel dichtbij.

In Almere ontstond begin juli, na een afstemming met de DBL, groot enthousiasme los toen de plannen werden gesmeed. Het leek een schier onmogelijke taak om in een paar maanden tijd een profploeg voor komend seizoen te bewerkstelligen. “Ongelooflijk hoeveel reacties op ons afkwamen. We hebben bijna dagelijks gesprekken gevoerd met ondernemers, provincie Flevoland en de gemeente Almere. En het is prettig dat het nog steeds doorgaat.” zegt Mark Jonker, hoofd commercie Almere Sailors. “We hebben uiteraard nog veel ruimte voor businesspartners. We komen dan ook graag in gesprek met ondernemers die mee willen werken aan de groei naar een basketballbolwerk in Flevoland.”

Werk verzetten

Voorzitter Rinus Balvert geeft aan dat er nog veel werk te verzetten is. “Hoofdtrainer Eric Kropf, met ondersteuning van adviseur Cees van Rootselaar, is druk aan het werk om de technische staf en het team van spelers vorm te geven. Daarnaast moeten we de komende tijd nog een groot deel van de organisatie neerzetten waarbij we wel terug kunnen vallen op de expertise die in Almere al jarenlang aanwezig is en is geborgd binnen Almere Pioneers waar een zeer nauwe samenwerking mee zal zijn.”

Topsportcentrum

Thuisbasis van Almere Sailors wordt het Topsportcentrum in Poort. Balvert: “Die speellocatie biedt niet alleen ruimte voor veel publiek en topentertainment maar biedt ook voor een groots sideprogramma waardoor we kinderen maar ook volwassenen in beweging kunnen krijgen waarbij we basketbal als sport goed kunnen uitdragen in de provincie. Ons doel is het gaan bieden van

een avondje uit met een echt ‘Sailors gevoel’. Uniek in Nederland.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto