Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Profbasketbalclub gaat Almere Sailors heten

Sport

ALMERE – De nieuwe Almeerse profbasketbalclub gaat Almere Sailors heten. Dat zegt voorzitter Rinus Balvert van Almere Pioneers die bezig is het benodigde geld binnen te halen. Almere Sailors komt organisatorisch los te staan van de Pioneers.

Om te onderstrepen dat de organisaties los van elkaar staan, is gekozen voor de naam Almere Sailors. Wel is het de bedoeling om de banden met Almere Pioneers aan te blijven houden zodat talenten de kans krijgen om door te stoten naar het profteam. “Almere Sailors is een toepasselijke naam, vinden wij”, zegt Balvert. “Almere is ontstaan uit de zee en is omringd door water. Wij denken dat we met deze naam ook enthousiasme wekken van bedrijven die nog willen instappen in het project.”

Dutch Basketball Legue

Als gevolg van corona en daarmee wegvallende sponsorbijdragen over alle sporten heen, heeft de Dutch Basketball League de toelatingseisen voor clubs die willen toetreden tot de Dutch Basketball League ietwat versoepeld. In Almere is de handdoek opgepakt en is het traject in gang gezet om instap in de DBL met ingang van seizoen 2020 – 2021 mogelijk te maken. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het benaderen van de lokale en regionale ondernemers om deel te nemen aan de businessclub van Almere Sailors voor het behalen van de gestelde financiële doelen.

Vorige week werd al bekend dat het bedrijfsleven zeer enthousiast reageert op de plannen om komend seizoen al met profbasketbal te starten in Almere. Balvert wil ook dat de gemeente en de provincie enthousiast worden. “Dat hoeft niet met geld, de gemeente kan ons ook gratis gebruik laten maken van de topsporthal. Maar de morele steun is ook belangrijk. Van de gemeente, maar ook van de provincie.”

‘Sport slaat bruggen’

Almere Sailors wil samen met de gemeente Almere, de provincie Flevoland, het bedrijfsleven en maatschappelijke partijen plannen ontwikkelen om naast sportieve ook maatschappelijke resultaten te boeken. “Sport slaat bruggen tussen bevolkingsgroepen en andere partijen. Daarnaast is sport een goede stimulator voor de jeugd. Door de uitstraling van de topsport en de positieve energie die hieruit voorkomt te gebruiken, wordt deze brugfunctie op een sterke manier ingevuld.”

Start

Of daadwerkelijk in het nieuwe seizoen al kan worden gestart met een Almeers profbasketbalteam is nog altijd niet zeker. Inmiddels is met toezeggingen vanuit ondernemingen als Bun Holding en haar netwerk, SenS Online Solutions, Rixax verhuur, Most remarkeble, Rabobank Almere en andere ondernemers ruim 50% van de benodigde begroting toegezegd. De komende weken zal de rest van de begroting rond worden gemaakt. “We hebben goede hoop”, zegt Balvert. “Het gaat de goede kant op, maar we willen minimaal 150.000 euro uit het bedrijfsleven halen. Die kans is nog steeds aanwezig. Het enthousiasme is groot.”

Naast dit alles is voor de opbouw van de professionele organisatie een samenwerking met Almere City FC vastgelegd. Op korte termijn zal worden gestart met het aantrekken van een technisch staf en spelers om ook deze kant van de organisatie ingevuld te krijgen.

Voor 1 september dient de inschrijving bij de DBL plaats te vinden. De DBL competitie begint op 3 oktober.

Meer informatie op almeresailors.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto