(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Winst voor dames TVA bij DUIN TRI Almere

Sport

DUIN – Zo’n 1300 deelnemers stonden het afgelopen weekend, verspreid over de zaterdag en de zondag, aan de start van de DUIN TRI Almere. “We hebben genoten van een prachtige editie. Het was heerlijk om al die triatleten weer in actie te zien”, aldus de organisatie. “Met een zonnetje, heerlijke temperaturen en af en toe wat wind was het genieten voor de deelnemers.”

Zondag stonden er recreatieve races op het programma en was het tijd voor de Eredivisie en 1e Divisie, terwijl zaterdag al flink werd geracet in de lagere divisies van de Teamcompetities. Zaterdag werden er ook open races gehouden bij de Duin Triathlon Almere

Olympische afstand

Benjamin van der Weerdt en Ilona Eversdijk schreven zondag de Olympische Afstand op hun naam. Laatstgenoemde baarde des te meer opzien toen zij ook nog eens als derde overall over de streep kwam. Eversdijk was dan ook oppermachtig en ging met een finishtijd van 2:03:44 uur eenvoudig naar de zege.Benjamin van der Weerdt werkte bij de mannen zijn Olympische Afstand in 2:00:12 uur af.

Eredivisie vrouwen

De Almeerse dames van TVA boekten zondag een duidelijke overwinning binnen de Eredivisie. Tijdens de Team Time Trial – teams leggen dan gezamenlijk een Sprint af – waren het Robin Dreyling, Silke de Wolde, Luna de Bruin en Romy Spoelder die namens TVA direct fel van leer trokken en lieten zien dat ze hoe dan ook een thuisoverwinning wilden behalen. Hun 750 meter zwemmen werd in 11:33 minuut afgewerkt, terwijl de andere teams daar twaalf minuten of langer over deden. Op de fiets trokken de koploopsters die goede lijn alleen maar door, want met een fietstijd van 29:05 minuut was het alleen de nummer twee van dat moment, Hellas, dat drie seconden sneller fietste. Alsof het niets was, werd met het lopen nog maar eens tijd op iedereen gepakt en waren de Almeerse dames opnieuw onnavolgbaar. Dankzij een looptijd van 16:25 minuut noteerden de Almeerse vrouwen een totaaltijd van 1:33:32 uur over de ochtend- en middagsessie bij elkaar. Daarmee bleven ze ruim 2:30 minuut voor de uiteindelijke nummer twee, Hellas. Kijani kwam 39 seconden na Hellas binnen en werd zodoende derde.

Eredivisie mannen

Bij de mannen ging de winst naar ZSC Oceanus. Tijdens de individuele kwalificaties, eerder op de ochtend, deden zij al de beste zaken om zo een eerste startpositie in de Team Time Trial af te dingen. Tijdens de run zelf kwam Oceanus niet meer in gevaar. Met 14:39 minuut over de afsluitende vijf kilometer was er geen ploeg die sneller was – al zette TriCan, dat uiteindelijk vijfde werd, wel dezelfde looptijd neer – en dus mocht Oceanus het finishlint omhoog tillen na een totaaltijd van 1:24:02 uur. Rogelli pakte het zilver, bijna twee minuten achter Oceanus. VZC kon de derde positie veiligstellen en kwam 19 seconden na Rogelli over de streep.

Testen voor toegang

De atleten moesten voor deelname een QR-code in de CoronaCheck App kunnen laten zien: dat betekent een bewijs van volledige vaccinatie, een bewijs van genezing na het doormaken van een Coronabesmetting of een negatief testresultaat. Toeschouwers werden verzocht thuis te blijven.  

Kijk hier voor alle uitslagen.

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
20220815: Duin Triathlon en  kermis Esplanda
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto