Dylan Klaver (blauwe judopak) in actie tegen Silvan Schuurs. (Foto: DKL-Fotografie)
Dylan Klaver (blauwe judopak) in actie tegen Silvan Schuurs. (Foto: DKL-Fotografie)

Almeerders in actie op NK Judo tot 18 jaar

Sport

ALMERE - Almeerders Dylan Klaver en Vincent Bos hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het NK judo tot 18 jaar in Den Haag. Na een verrassende eerste plaats voor Klaver en een mooie derde plaats voor Bos op het DK in het Gelderse Ede twee weken geleden, mochten beide heren afgelopen weekend aantreden op het NK. 

Vincent Bos nam deel in de gewichtsklasse tot 66 kilo maar verloor helaas beide partijen, waardoor hij uit het toernooi lag. Dylan Klaver nam deel in de gewichtsklasse tot 73 kilo. Na een mooie winst in zijn eerste partij, verloor ook hij daarna twee partijen, wat voor hem ook einde van het toernooi betekende. 

“Door corona was het lastig om in te schatten wat het niveau van iedere judoka is en wat mijn kansen waren. Ik heb een lange periode niet echt kunnen trainen, maar heb zoveel mogelijk thuis kracht- en looptraining gedaan. Toen het weer kon en mocht heb ik mijn training volledig opgepakt. Ik ben matig tevreden over vandaag, maar had op meer gehoopt”, aldus Dylan Klaver.

De beide heren trainen meerdere malen per week bij Van De Kamp Sport in Almere Tussen De Vaarten. Van De Kamp Sport kreeg afgelopen zomer het JBN-keurmerk toegekend. Dat betekent dat er aan de hoogste eisen voldaan wordt onder andere qua trainingsfaciliteiten met betrekking tot judo en jiu-jitsu. 

In het weekend van 2 en 3 oktober vindt het NK judo voor senioren plaats in de Topsporthal in Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto