Kim Kalee (tweede, zwarte helm) in actie. (Foto: Gert Bonestroo)
Kim Kalee (tweede, zwarte helm) in actie. (Foto: Gert Bonestroo)

Toppers van de toekomst

Sport

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ in Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: baanwielrenster Kimberly Kalee.

‘Leuk om grenzen op te zoeken’

ALMERE - In 2016 deed Kimberly Kalee mee aan een Talentendag van NOC*NSF, georganiseerd door Topsport Flevoland. Daar zette ze een goede test neer op de wattbike. Vanaf dat moment ging het snel en mocht ze meetrainen met het Nederlandse talententeam.

In december ging ze op Papendal wonen en stapte ze over naar een school in de buurt die rekening houdt met topsporters. Inmiddels beoefent Kimberly het baanwielrennen al vier jaar en traint ze zes dagen in de week. Het is niet makkelijk om dit met school te combineren. Het nu 19-jarige talent studeert facility management aan de HAN in Nijmegen. “Hier wordt gelukkig wel rekening gehouden met topsporters, maar aan het eind van de dag moet ik natuurlijk wel gewoon alle stof begrijpen en maken”, aldus Kimberly. 

Passies

Naast haar sport houdt ze niet veel tijd over voor andere passies. Koken of gezellig naar de stad gaan met vrienden doet ze wel graag. Afgelopen zomer heeft het baanwielrentalent zich gekwalificeerd voor het EK voor Beloften. Komend seizoen wil ze op het NK in december een mooie 200 meter-tijd neerzetten. Volgend jaar hoopt ze zich weer te kwalificeren voor het EK voor Beloften en daar dan top 10 te rijden. 

Het mooiste wat Kimberly tot nu toe heeft meegemaakt is haar allereerste trui toen ze Nederlands kampioen werd. Haar grootste doel voor nu is haar HBO-diploma halen en voor de toekomst deelnemen aan de Olympische Spelen. Ook als ze haar gewenste sportniveau niet haalt dan blijft ze wel met sport bezig. Kalee: “Ik vind het gewoon heel leuk om je grenzen op te zoeken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto