(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Hoge snelheden tijdens Tri2one Tijdrit en Open NK Duathlon in Almere

Sport

ALMERE - Almere was zaterdag het strijdtoneel voor het Open NK Duathlon en de Tri2one Tijdrit. “Het waren geweldige wedstrijden, het weer was prachtig, de deelnemers waren enthousiast en hadden zin om te racen. We hadden het ons niet beter kunnen wensen”, aldus organisator Start2Finish.

42, 28 of 14 kilometer: de Tri2one Tijdrit Almere leverde zoals altijd een hoop fietsspektakel op. Honderden wielrenners gingen de strijd tegen zichzelf, de elementen en natuurlijk de klok aan op de Almeerse dijken. Spectaculaire snelheden, hoge wattages en mooie strijd waren daarbij geen uitzondering. 

Snelste renner van de dag die uitkwam op de 42 kilometer was de Belg Jari Verstraeten, die terugkwam met een eindtijd van 55:13 minuut en dus een gemiddelde van bijna 46 kilometer per uur. Ook bij de vrouwen werd er keihard gereden. De Nederlandse Marlene de Boer kwam met een eindtijd van 1:03:20 uur als eerste over de streep en noteerd daarmee een gemiddelde van 39.80 kilometer per uur.

NK Duathlon

Bij het Open NK Duathlon bleken na 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer fietsen en nogmaals 5 kilometer hardlopen twee atleten met overmacht de sterksten: Daan de Groot en Diede Diederiks. Daan de Groot gold bij de start al als favoriet en werd onlangs nog vierde op het WK Powerman in Zofingen. Zaterdag had hij dan ook maar één doel: winnen. Bram Smit claimde uiteindelijk het zilver en Mathijs Weijkamp, die tijdens de eerste run al van voren zat, werd derde.

Bij de vrouwen was Diede Diederiks de sterkste. Zij was enigszins verbaasd over haar overwinning, omdat duathlon naar eigen zeggen niet haar specialiteit is. Sophie van der Most werd tweede en Ann Schoot Uiterkamp eindigde op de derde plaats.

Kijk op https://start-2-finish.nl/ voor de wedstrijdverslagen en alle uitslagen.

Uit de krant