Lindo Pourchez glipt stijlvol langs een Aalsmeer-verdediger. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Waterwijk beloont zichzelf met de 1e periodetitel

KRUIDENWIJK - De Zaterdag 1 van ASC Waterwijk heeft dinsdagavond de eerste periode veilig gesteld door met 1-0 van Aalsmeer te winnen. Aalsmeer staat op de derde plek in 2e Klasse A. ASC Waterwijk is koploper in deze klasse.

De wedstrijd was een echte topper. In de eerste helft had Waterwijk een duidelijk veldoverwicht, met drie serieuze kansen. Aalsmeer bleef loeren op de counter en creëerde daar ook een kans uit. Beide ploegen speelden met grote beleving, toch stond het bij rust nog steeds 0-0.

Tweede helft

In de tweede helft golfde het spel op en neer, met wederom een licht overwicht voor de Almeerders. Die moesten scherp blijven, want Aalsmeer bleef loeren op dat ene kansje. Uiteindeljik was het Jerold Promes die Waterwijk op voorsprong zette. Aalsmeer drong nog wel aan, maar de Almeerders hielden stand en sleepten de zege binnen, waardoor de winst in de eerste periode kon worden gevierd.