(Foto: aangeleverd)

Waterwijk wint Almeerse derby

DE MARKEN - De derby tussen FC Almere en ASC Waterwijk is zaterdag met 0-3 gewonnen de bezoekers. Een korte opleving na rust maakte het verschil.

FC Almere bungelt onderaan de ranglijst, maar een derby blijft een derby ook al is Waterwijk koploper. Ondanks het verschil op de ranglijst een pittige pot zou worden was dus bekend. Het kwaliteitsverschil was ook merkbaar in de wedstrijd waarin gevochten werd voor elke meter. Wat ook een feit was dat FC Almere gewend is aan het spelen op echt gras te spelen, terwijl de bezoekers veelal op kunstgras spelen.
De eerste helft leverde twee kansen voor de bezoekers die niet konden worden verzilverd. Hierdoor was de ruststand 0-0.

Opleving

Na rust kwam er een wakker Waterwijk uit de kleedkamer en was een goede opleving voldoende om het verschil in doelpunten uit te drukken. Binnen een minuut lag de 0-1 door Ryannique Inge in het doel van de Havenaren. Daarna was een kwartier lang Waterwijk de baas en via twee keer Douwe Willemars stond er 0-3 op het scorebord. Daarna was de wedstrijd gespeeld.  Hoewel er nog wat kansen voor de gasten waren werd er niet meer gescoord.
Volgende week komt Zandvoort op bezoek op Rie Mastenbroek Sportpark en hopen de Waterwijkers hun zegereeks voort te zetten.