De deelnemers aan de Flevorun lopen een rondje om de hele provincie. Start en finish zijn in Lelystad.
De deelnemers aan de Flevorun lopen een rondje om de hele provincie. Start en finish zijn in Lelystad.

24-uurs estafetteloop Flevorun langs inloophuizen in provincie

Sport

ALMERE - Het Roparunteam Lelystad organiseert in de aanloop naar de Roparun 2022 een eigen 24-uurs evenement. Met twee teams lopen zij komend weekend een rondje door heel Flevoland om aandacht te vragen voor de Roparun en haar goede doelen. De route voert langs inloophuizen voor (ex)kankerpatiënten in diverse Flevolandse gemeenten, waaronder Almere. 

Het geld dat wordt opgehaald voor en tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparunoa. Zoals de inrichting van een inloophuis voor (ex-) kankerpatiënten en/of naasten, of vakanties voor mensen met kanker en hun familie om een mooie herinnering te creëren. Denk ook aan de ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven.

De Roparun 2022 vindt plaats van 4 tot 6 juni. “Twee maanden voor de start van Roparun 2022 wordt nu bij wijze van experiment de eerste Flevorun gelopen. Nog bescheiden in omvang met twee teams, maar wel met alle aandacht voor de organisaties en vrijwilligers in Flevoland die zich met zoveel energie inzetten voor mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad”, aldus de organisatie.

Estafetteloop langs inloophuizen

De Flevorun is - net als de Roparun - een estafetteloop en heeft een route van ongeveer 250 kilometer. Deze start op zaterdag 9 april om 14.00 uur in Lelystad en op 10 april finisht het team rond 14.15 uur weer in Lelystad. Na de Start in Lelystad, gaan de lopers langs de inloophuizen in Emmeloord, Kampen, Dronten, Zeewolde en Almere.
De lopers worden onderweg begeleid door fietsers en ondersteund door verzorgers, navigatoren, chauffeurs en koks.

Volg het Roparunteam Lelystad ook op Facebook.


De route van de eerste Flevorun.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto