Het team van Buitenhout MC (Foto: aangeleverd)
Het team van Buitenhout MC (Foto: aangeleverd)

Hockeyers Buitenhout zevende bij NK Trimhockey

Sport

BUITEN - Het MixedTrim team van hockeyvereniging Buitenhout MHC heeft zaterdag de zevende plek gehaald bij het NK Trimhockey. Op het complex van HC Oranje-Rood in Eindhoven streden de Almeerders met  vijftien andere teams te strijden om het Nederlands Kampioenschap.

Het toernooi werd afgewerkt bij een temperatuur van rond de 35 graden. Buitenhout MHC moest het daarbij  opnemen tegen vier andere TrimMix teams. Helaas mocht Buitenhout de kampioenschaal niet meenemen naar Almere. Maar voor het team was er geen plaats voor teleurstelling; als enige team nam de Almeerse club meer dan 50 supporters mee. Voor het Almeerse team was deelname aan het NK een kers op de taart, aldus coach Ruud Vorstermans: “We zijn een relatief nieuw in deze competitie, dit is pas het tweede seizoen dat we meedoen aan de TrimMix competitie in de hoogste klasse. Ondanks Corona zijn we het afgelopen seizoen enorm gegroeid als team en dan is het natuurlijk fantastisch dat je als enige team uit Flevoland mag deelnemen aan het NK”

Naast het TrimMix team heeft Buitenhout bij de senioren ook een herenteam, drie damesteams, enkele Sevens-hockey-teams en een Parahockey-team. De club is snelgroeiend en richt zich met name op de breedtesport. Naast alle hockeyactiviteiten is het sociale aspect ook erg belangrijk voor de familiaire hockeyclub in Almere Buiten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto