De BVA speelt al 30 jaar in de sporthal in Parkwijk, maar moet daar volgend jaar uit. (Archieffoto: aangeleverd)
De BVA speelt al 30 jaar in de sporthal in Parkwijk, maar moet daar volgend jaar uit. (Archieffoto: aangeleverd)

Badminton Vereniging Almere moet na 30 jaar sporthal uit

Sport

PARKWIJK - Badminton Vereniging Almere (BVA) moet volgend jaar noodgedwongen weg uit Sporthal Raggers aan de Bongerdstraat. “Onze hal is verkocht en de nieuwe eigenaar wil er een padelhal van maken. Dit betekent dat wij na 30 jaar op zoek moeten naar een nieuwe locatie”, verklaart Jeffrey de Jonker namens de Accommodatie Commissie van de BVA. 

Sporthal Raggers was eigendom van de Stichting Sportaccomodaties Flevoland (SSF). Onder deze stichting valt ook nog de Beheerstichting Sportcomplex Almere Oost (BSAO). “Deze stichtingen zijn destijds in het leven geroepen toen de badmintonvereniging en de turnvereniging gezamenlijk deze sporthal lieten bouwen”, licht Jeffrey de Jonker toe. Aan de oprichting van de twee stichtingen lagen onder meer juridische, financiële en fiscale overwegingen ten grondslag. 

Padelgebouw

De SFF, bestaande uit de oud-voorzitter en een oud-bestuurslid van de BVA, besloot vorig jaar na een conflict met de badmintonvereniging om het huurcontract te beëindigen. De sporthal werd verkocht aan de hoogste bieder en is sinds 1 juni 2022 eigendom van RVE Vastgoed in Amsterdam. “Zij hebben de intentie uitgesproken om de hal om te bouwen tot een padelgebouw. Daarbij hebben zij aangegeven dat wij nog tot en met 1 juli 2023 gebruik kunnen blijven maken van de hal”, aldus De Jonker.

Nog geen oplossing

De BVA is al geruime tijd met de gemeente Almere in gesprek over een nieuw onderkomen. “Wij zijn een financieel gezonde vereniging, dus de kosten zijn het probleem niet. Maar we zijn wel afhankelijk van de gemeente voor mogelijke grond of een gebouw. De BVA is bang dat de verschillende groepen straks noodgedwongen worden verdeeld over verschillende sportzalen. “Wij willen onze vereniging echter heel graag bij elkaar houden. En hoewel we goede gesprekken hebben gevoerd en de gemeente druk aan het puzzelen is voor ons, heeft dit tot op heden nog niet geleid tot een concrete oplossing.”

Vrees voor leegloop

De BVA heeft ruim 450 leden en is daarmee de één na grootste badmintonvereniging van Nederland. “Vorig jaar waren we regerend landskampioen geworden, dit jaar is dat helaas net niet gelukt. Als we onze spelers eind dit jaar niet de zekerheid kunnen geven dat ze een plek hebben om te spelen, vrezen we voor een grote leegloop”, zegt De Jonker.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto