Het NK Sup vond vorig jaar ook plaats op de Noorderplassen. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het NK Sup vond vorig jaar ook plaats op de Noorderplassen. (Archieffoto: Fred Rotgans)

NK SUP op Weerwater en Noorderplassen

Sport

ALMERE - Komend weekend vindt het NK SUP (Stand Up Paddeling) weer plaats in Almere. Ditmaal op twee verschillende locaties, om maximaal te profiteren van de verschillende behoeftes op de diverse afstanden. 

In het weekeinde van 16 en 17 juli staat Almere in het teken van Floating Almere, waar het Nederlands kampioenschap suppen onderdeel van zal zijn. Op zaterdag 16 juli zullen de technicalraces en de sprintraces worden gehouden op het Weerwater. Deze zijn goed te volgen vanaf de kade in Almere Centrum. Een dag later, op zondag 17 juli, vindt de longdistance wedstrijd plaats op de Noorderplassen. Hier is volgens de organisatie net wat meer ruimte op het water voor een lange baan.

Enorme groei

Suppen is een populaire sport, die de afgelopen jaren een enorme groei in het aantal beoefenaars kende. Staand op een board moeten de suppers zich met een paddle voortbewegen op het water. In 2021 werd onder zeer mooie omstandigheden voor de eerste keer het NK SUP gevaren op de Noorderplassen. Tijdens het NK in Almere stonden drie onderdelen op het programma: de sprint over 200 meter, de Technical Race over 5 kilometer met veel keerpunten en een Long Distance race over 14 kilometer. 

Ga voor meer informatie en inschrijven naar https://nksuptour.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto