Xam Vermeulen presteerde uitstekend. (Foto: aangeleverd)
Xam Vermeulen presteerde uitstekend. (Foto: aangeleverd)

Judoka’s Van Rheenen Sport succesvol

Sport

ALMERE - Bij zijn allereerste officiële judotoernooi was een kudoka van Van Rheenen Sport zeer succesvol. Xam Vermeulen wist bij beide internationale toernooien beslag te leggen op de zilveren medaille. 

Bij beide toernooien moest Vermeulen nog zijn meerdere erkennen aan de eerste tegenstander, waarna hij alle volgende partijen wist te winnen. Bij het Open Flevolandtoernooi 9 juli in Dronten, waren meerdere Van Rheenen Sport judoka’s actief. Farai Spalburg moest zelfs extra partijen draaien om uit te maken wie in de kruisfinale door mocht. Helaas lukte dit net in het laatste stuk van de wedstrijd niet. Ondanks dat hebben de sporters uit Almere zich van hun beste kant laten zien. 

Zomervakantie

Na de zomervakantie bereidt Van Rheenen Sport zich voor, om weer leuke activiteiten voor de judoka’s te organiseren. Het Puntentoernooi bijvoorbeeld is een toernooi waar de nadruk ligt op het spelenderwijs omgaan met wedstrijdregels. Er zijn echter geen winnaars en dus ook geen verliezers. Gewoon ontspannen partijtjes draaien, zonder druk of stress. 

Kinderen die geïnteresseerd zijn in judo krijgen bij Van Rheenen les van ervaren en gediplomeerde leraren. Een proefles kan altijd worden meegedraaid.

Uit de krant