Théo Badet (Foto: Almere City FC)
Théo Badet (Foto: Almere City FC)

Franse jeugdinternational voor Almere City

Sport

FBK SPORTPARK - Kort voor de start van de competitie heeft Almere City FC de gelederen versterkt met de Franse jeugdinternational Théo Badet. De 21-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb en tekent voor drie jaar.

De linksbenige centrumverdediger werd opgeleid bij Dijon FCO in zijn thuisland. Tot een doorbraak in Dijon kwam het niet, maar tijdens een huurperiode bij FC Bastia was hij al op jonge leeftijd een vaste waarde in het hart van de verdediging. Barbet speelde daarnaast de afgelopen jaren in vrijwel alle Franse nationale jeugdelftallen en droeg in totaal al 27 keer het donkerblauw van Les Bleus.

Barbet: “Voor mij is dit een unieke kans om mijzelf te presenteren. Ik ben blij nu bij een club terecht te komen waar alles tot in de puntjes georganiseerd is en waar er een gezamenlijke ambitie is om elke dag een beetje beter te worden.”

Blij

Technisch manager Johan Hansma is blij met de aanwinst: “Théo is hier de afgelopen weken op stage geweest en heeft een goede indruk achtergelaten in de trainingen en in de oefenwedstrijden tegen FC Den Bosch en AFC Ajax. Hij is pas net 21 jaar, maar is fysiek volwassen en heeft ontegenzeggelijk de verdedigende kwaliteiten en is comfortabel aan de bal. Hij past uitstekend bij de sportieve ambities van de club.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto