Het tennispark van ATC Buiten krijgt een opknapbeurt. (Foto: Fred Rotgans)
Het tennispark van ATC Buiten krijgt een opknapbeurt. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

ATC Buiten in gesprek over upgrade tennispark

Sport

BUITEN CENTRUM – Tennisvereniging ATC Buiten organiseert van 3 tot 11 september weer het Open toernooi. Twee jaar lang kon het toernooi niet doorgaan vanwege corona. De club vervangt twee tennisvelden voor padelbanen en de vereniging gaat met de gemeente in gesprek over een ‘upgrade’ voor het park. 

Volgens Hans Hendriks van ATC Buiten is de tennisvereniging ‘druk doende’ om het tennispark op te knappen. “Dat is eerlijk gezegd wel nodig”, geeft hij aan. “De omheining van het park hangt met touwtjes en tiewraps aan elkaar en ook het park zelf is wel aan een opknapbeurt toe. We zitten hier al jaren en er is lange tijd niets mee gedaan. ”De club telde in de hoogtijdagen 1100 leden. Inmiddels is dat teruggelopen naar 700 leden maar de kans is levensgroot dat dat aantal binnenkort weer toeneemt. De club wil twee oude gravelbanen namelijk vervangen door vier padelbanen. Padel is een mix tussen tennis en squash en is enorm in opkomst. In heel het land schieten padelbanen als paddenstoelen uit de grond. De banen moet nog dit jaar gerealiseerd zijn. “Dat betalen we uit eigen zak”, zegt Hendriks. “Maar na de vakantie staat er wel een gesprek met de gemeente op het programma over een opknapbeurt. We zijn de enige tennisclub in Buiten, dus dat lijkt me ook wel gerechtvaardigd.”

Open Toernooi

Hendriks is ook erg blij dat ATC Buiten eindelijk weer het Open toernooi kan organiseren. Die staat op het programma van zaterdag 3 tot en met zondag 11 september. “Twee jaar lang konden we vanwege corona het toernooi niet organiseren. Vijf jaar geleden koppelde een grote sponsor de naam aan het toernooi en in die tijd is het uitgegroeid tot een volwaardig evenement met veel wedstrijden en een hoop gezelligheid.”

BBQ

Het toernooi staat open voor alle tennissende Almeerders en omvat dubbel én singles-wedstijden. Er wordt in poulewedstrijden gespeeld zodat er meerdere partijen kunnen worden gespeeld. Wie een tennismaatje zoekt kan een mail sturen naar opentoernooi@atc-buiten.nl. Daarnaast zijn er demowedstrijden met tennis op hoog niveau en een ‘Beat-the-trainer’- event. Op de finaledag zondag 11 september is er een gratis BBQ voor alle deelnemers. Inschrijven kan tot vrijdag 26 augustus via mijnknltb.toernooi.nl en zoeken op ‘atc buiten’

Uit de krant