Almeerder Vince van Veen in actie op de golfbaan. (Foto: aangeleverd)
Almeerder Vince van Veen in actie op de golfbaan. (Foto: aangeleverd)

Promotie naar Challenge Tour voor Vince van Veen

Sport

ALMERE - De Almeerse profgolfer Vince van Veen is gepromoveerd naar de Challenge Tour. Van Veen timmerde dit jaar met zeven Top 10-plaatsen al flink aan de weg. Op de Alps Tour wist Vince van Veen zelfs te winnen op het Spaanse eiland La Gomera en deze week kwam de beloning en promoveerde hij naar de Challenge Tour, het niveau onder de DP-tour, de Europese Tour.  

Vince van Veen had een heel regelmatig seizoen, dit jaar. “Ik was inderdaad goed bezig en eigenlijk ervaring aan het opdoen om te kunnen winnen. Ik begon een paar keer aan de laatste ronde in de goede positie voor de winst. Die ervaringen heb ik geabsorbeerd. Daar heb ik het ook over gehad met mijn team. Ik wilde al die kleine dingetjes die ik in een jaar heb geleerd bundelen in de laatste ronde. Het ging eigenlijk meer om het proces dan om resultaten afdwingen. Je hebt alleen invloed op jezelf.”

Zelfvertrouwen

Het hele jaar heeft van Veen slechts een keer de cut gemist. De Almeerder zit boordevol zelfvertrouwen. “Ik heb dit jaar een toernooi gewonnen op de Alps Tour. Mijn eerstvolgende doel is om mee te doen om de overwinning op de Challenge Tour. Dat is een nieuwe omgeving, ik denk dat ik het een beetje opnieuw moet ontdekken. Maar ik ga er niet voorzichtig in. Er kunnen een hoop gekke dingen gebeuren in golf en als ik deze stijgende lijn kan doortrekken, zit er nog veel meer in het vat. Ik geloof er heilig in dat ik het kan. Het is heel fijn om een stap dichter bij de DP tour te zijn.”

Kosten

Net als bij veel sporten is hier ook geld de zwakste schakel, reis en verblijfkosten zijn hoog. Met het behalen van dit resultaat hoopt Vince van Veen dat er wat sponsoren zich aanmelden. Op de Challenge Tour spelen komend jaar slechts twee Nederlandse spelers alle speelrechten hebben.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto