Het team van Ambulancebroeders Almere. (Foto: Legjevast Photography)
Het team van Ambulancebroeders Almere. (Foto: Legjevast Photography)

Ambulancebroeders Almere doen mee aan RopaRun

Sport

ALMERE - Een team van Almeerse GGD-ambulancechauffeurs en -verpleegkundigen doet mee aan de Roparun. De Ambulancebroeders Almere, zoals zij zich noemen, lopen de noordelijke route van deze estafetteloop voor het goede doel. De start is in Enschede op 27 mei en de finish is op 29 mei in Rotterdam. Het doel van deze sportieve prestatie is zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Ambulancewens.

Het team bestaat uit acht personen die werken voor de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland aan de Boomgaardweg. Zij hebben een parkoers van ruim 520 kilometer voor de boeg. “Het wordt een enorme uitdaging, maar die gaan we niet uit de weg. Dat betekent veel trainen, lopen en fietsen. Want we moeten natuurlijk wel die eindstreep over. Maar het belangrijkste is dat we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor de stichting Ambulancewens”, vertellen Nicky van Eijsden en Meindert Nentjes, ambulancechauffeurs en drijvende krachten achter dit project.

Stichting Ambulancewens

De Ambulancebroeders Almere werken 24/7 met elkaar vanuit de post Almere en kennen elkaar door en door. “We doen mee voor stichting Ambulancewens, een mooie organisatie die heel goed werk verricht en waarmee we ons logischerwijs verbonden voelen”, vertelt Nicky. “Zij zetten zich in om de laatste wens van mensen die bijvoorbeeld terminaal ziek zijn te vervullen.”

Meindert vult aan: “In ons werk maken we heftige en confronterende dingen mee, soms ook mooie gebeurtenissen. Je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen als je werkt onder lastige omstandigheden waar tijd en snel handelen belangrijk zijn. We zijn inmiddels op de post Almere een sterke vriendengroep geworden met heel wat ervaring. Daarnaast willen we met elkaar onze sportieve grenzen opzoeken.” 

Bijdragen zijn welkom

De voorbereiding op de Roparun kent flink wat logistieke en organisatorische uitdagingen. De Ambulancebroeders Almere zoeken naast financiële sponsoren ook navigators, masseurs, begeleiders op de fiets en in de auto en mensen die willen zorgen voor eten en drinken. “We hebben ook spullen nodig zoals, hardloopkleding, schoenen, voedsel, vervoer. Iedereen die een bijdrage wil leveren is van harte welkom!” Neem hiervoor contact op met Nicky via 06-33042299.

Het team Ambulancebroeders Almere sponsoren kan via https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/388. Volg ze op Instagram via @ambulance_broeders_almere

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto