(Foto: Harry van 't Veld Fotografie)
(Foto: Harry van 't Veld Fotografie)

Ideale omstandigheden Tri2one Tijdrit Almere zorgen voor snelle tijden

Sport

HAVEN - De omstandigheden waren zaterdag nagenoeg perfect voor de Tri2one Tijdrit Almere. Het zonnetje scheen, de temperatuur was precies goed en de wind was verwaarloosbaar. Hierdoor werden dan ook haast duizelingwekkende snelheden bereikt op de Gooimeerdijk-Oost. Bodi del Grosso won de hoofdafstand over 42 kilometer en bij de vrouwen ging de winst naar Magda Nieuwoudt. Start en finish waren nabij de Havenkom in Haven.

Del Grosso werkte zijn 42 kilometer af in 54:08, wat neerkomt op ruim 46 kilometer per uur gemiddeld. Jari Verstraeten kwam overigens nog dichtbij de zege, maar gaf uiteindelijk 25 seconden toe op de winnaar en finishte dus als tweede in een tijd van 54:33 minuut. De nummer drie werd Tim Christen in een tijd van 56:21. 

Ook bij de vrouwen ging het hard. Magda Nieuwoudt finishte haar 42 kilometer in een tijd van 1:01:47 uur en was daarmee oppermachtig. Emma Boertjes was eveneens sterk en werd tweede in een tijd van 1:03:04. Marieke Brouwers legde beslag op de derde plek in een tijd van 1:03:59.

‘Tijdrijden blijft populair’

Honderden deelnemers – ruim 200 meer dan vorig jaar – gingen zaterdag van start tijdens de Tri2one Tijdrit Almere. Deelnemers konden kiezen uit 42 kilometer, 28 kilometer, 14 kilometer, de Team Time Trial (28 kilometer in teams van vier atleten) of de kinderrace. “Het was geweldig om te zien dat we zoveel tijdrijders enthousiast hebben gemaakt om bij ons te starten. De reacties na afloop, direct na de finish, waren net zo geweldig”, aldus de organisatie na afloop. “Ook al is tijdrijden een relatief kleine tak van sport; de discipline is en blijft  populair. En als triathlonstad trekt Almere natuurlijk ook een heleboel triatleten naar de wedstrijd, ter voorbereiding op het seizoen dat op het punt staat los te barsten. Wat dat betreft hebben we hier altijd een mix van gevestigde orde, toptalenten, beginnende fietsers en álles daartussenin aan de start.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto