Rennen door de blubber tijdens de Lumièreparkcross. (Foto: Evert Woutersen)
Rennen door de blubber tijdens de Lumièreparkcross. (Foto: Evert Woutersen)

Zware start van Crosscup seizoen

Sport

ALMERE - In het Lumièrepark vond afgelopen zondag de eerste Crosscup van het seizoen plaats, met bijna 300 deelnemers. Mede door de hevige regenval ontpopte zich een spectaculaire wedstrijd, waarbij het parcours ronde na ronde zwaarder werd.

De winnaar op de lange cross leek hier weinig last van te hebben. Jonaton Venema van de Gooische Atletiek Club (GAC) verpulverde de concurrentie door zijn 9 kilometer binnen het half uur (29:31) af te werken. Zijn tempo ontlokte veel enthousiasme bij de inmiddels onder paraplu’s schuilende toeschouwers.

Ook bij de dames was er geen discussie wie met de overwinning aan de haal ging. Merel Veltman van het organiserende Almere ‘81 hield met 39:04 de zege binnen de gemeentegrenzen. 

De jeugdafstanden van 1 en 2 kilometer waren met 110 deelnemers bijzonder goed bezet. Veel support en toejuichingen voor de jongste deelnemertjes die hun rondje afwerkten alsof ze al jaren in het circuit meedraaien.

Crosscup Almeerderstrand

De volgende wedstrijd in het circuit vindt op 17 december plaats op het Almeerderstrand. Deelname staat zowel voor wedstrijd als recreatieve lopers open. Men kan inschrijven via de website crosscup.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto