Joran Stobbe op weg naar de overwinning. (Foto: Daniëlle van der Veer)
Joran Stobbe op weg naar de overwinning. (Foto: Daniëlle van der Veer)

Veel zand en wind zorgen voor pittige cross op Almeerderstrand

Sport

ALMERE - Het Almeerderstrand vormt traditiegetrouw het toneel van één van de wedstrijden in het Crosscup Circuit Almere. Toch lag er dit jaar een compleet nieuw parcours. Waar vorig jaar nog een aantal hoogteverschillen waren, is het strand na de recente herinrichting volledig vlak. Met veel zand en veel wind was het voor de lopers echter toch een pittige opgave. 

De winst op de lange afstand ging overtuigend naar Joran Stobbe uit Almere. De triatleet liep, ondanks een val vroeg in de wedstrijd, onbedreigd naar de zege. Vincent van Beek en Dennis de Knijff konden de schade nog wel beperken tot minder dan een minuut. Ook bij de vrouwen ging de overwinning naar een triatleet. Silke de Wolde duldde geen tegenstand.

Een mooi onderdeel van de Crosscup zijn de jeugdafstanden. Op de 1 en 2 kilometer startten ruim 120 lopertjes, een veel groter startveld dan in voorgaande jaren. Thuisvereniging Almere ‘81 en de Gooische Atletiek Club uit Hilversum kleurden hier de wedstrijd. 

Vaartsluisboscross

Op 4 februari staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan wacht in het Vaartsluisbos ongetwijfeld een modderig parcours, mits niet bevroren of besneeuwd. Meer informatie: www.crosscup.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto