De Almeerders maakten het PSV lastig, zoals hier Noa Lang. (Foto: Ron Baltus)
De Almeerders maakten het PSV lastig, zoals hier Noa Lang. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Geen punten, wel respect voor Almere City FC

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zaterdag in het treffen tegen koploper PSV geen punten weten te pakken, maar wel respect gekregen. De Almeerders gingen met 2-0 het veld af.

Vanaf de allereerste minuut probeerde de formatie het de dit seizoen ongenaakbare Eindhovenaren moeilijk te maken, in de wetenschap dat thuis met 4-0 werd verloren. Met grote passie wisten de Almeerders PSV in ieder geval 20 minuten lang van de eigen goal af te houden. Noa Lang creëerde met een dribbel de eerste kans voor de ploeg uit de Lichtstad, maar zijn voorzet werd onderschept door Mbe Soh. De actie werd opgevolgd met een fraaie dieptepass richting Bakayoko, maar keeper Nordin Bakker was de situatie de baas. De doelman verrichtte nog drie andere reddingen om zijn ploeg overeind te houden. Pas vlak voor rust moest hij capituleren. Na een fraaie aanval was het Luuk de Jong die scoorde na een voorzet van oud-Almere speler Sergino Dest.

Domper

Vlak voor rust een tegengoal krijgen is nooit goed voor het moraal, maar het team van trainer Alex Pastoor bleef strijden voor iedere meter.  De Eindhovenaren wisten pas weer te scoren vanaf de penaltystip, omdat Mbe Soh binnen het strafschopgebied de bal tegen de hand kreeg. Luuk de Jong faalde opnieuw niet. PSV-huurling Jason van Duiven leek nog kans te maken op de 2-1, maar keeper Walter Benitez wist zijn inzet te keren.

Excelsior

Aankomende vrijdag speelt Almere City FC een thuiswedstrijd. Excelsior Rotterdam is dan de tegenstander. Het is een belangrijk duel voor de Almeerders. Met punten kunnen de mannen van Alex Pastoor zich weer in een positie vechten, waarbij ze ver boven de degradatiestreep staan.

Manel Royo naar NAC Breda

Verdediger Manel Royo verruiltde vorige week Almere City voor NAC Breda, waar hij een contract tekende dat loopt tot de zomer van 2025. Hij speelde in Almere het overgrote deel van de wedstrijden in seizoen 2022/’23 en had zodoende een groot aandeel in de promotie van Almere City FC naar de Eredivisie. In de uitwedstrijd bij VVV-Venlo in de play-offs gaf hij de assist op de belangrijke 1-1. In totaal kwam Royo 47 keer in actie voor de club, waarvan twaalf keer dit seizoen in de Eredivisie.