Diede Odijk en Kirsten de Wit (Foto: Geert Berghuis)
Diede Odijk en Kirsten de Wit (Foto: Geert Berghuis)

FIT Almere wint eerste play-off wedstrijd

Sport


PARKWIJK - De badmintonners van FIT Almere hebben zaterdagavond de eerste play-off wedstrijd op het  uit tegen het Haagse Dropshot gewonnen. De ploeg is zo een stapje dichter bij de finale om het landskampioenschap tegen Dunlop DKC.

De play-offs staan bijna ieder jaar garant voor spannende partijen en dat was nu ook niet anders. In een sfeervolle sporthal Mariahoeve werd voor ieder punt gevochten en werd er een goed niveau badminton getoond. Nadat het vijfde punt werd binnengeslagen door Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit mocht de geel-zwarte brigade en haar supporters de overwinning vieren.
Coach Dave Khodabux was blij met de winst, waarbij het getoonde zelfvertrouwen werd geprijsd en hij aangaf dat de coaches zien dat een aantal puzzelstukjes steeds beter in elkaar vallen.
Noah Haase liet zien dat de overwinning tegen tweevoudig NK-finalist Aram Mahmoud vorige maand geen toevalstreffer was. Ditmaal versloeg Noah een dag voor zijn 19e verjaardag nationale topper Nick Fransman.

Zaterdagavond 9 maart om 19:00 uur is de return in Almere. Doordat beide partijen nog niet 100% compleet waren belooft de returnwedstrijd wederom een spannende te worden waarbij Almere aan een gelijkspel voldoende heeft om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap op 23 maart in Den Bosch tegen Dunlop DKC.

Het hele verslag is te lezen op de website van Badmintonvereniging Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto