(Screenshot promovideo CGN)
(Screenshot promovideo CGN)

Internationale Color Guard wedstrijd in Topsportcentrum Almere

Sport

POORT - Color Guard Nederland (CGN) organiseert op zaterdag 24 februari een internationale wedstrijd in het Topsportcentrum Almere. Het is de vierde wedstrijd van een reeks van zes in 2024.  De deelnemende Color Guard groepen, Indoor Percussion en Indoor Winds komen niet alleen uit heel Nederland, maar ook uit het buitenland. De internationale deelnemers komen uit Engeland, België, Italy, Duitsland en Frankrijk. De optredens zijn onderverdeeld in drie disciplines: Color Guard (dans), Indoor Percussie (slagwerk) en Indoor Winds (blazers).

Een Color Guard is een dansgroep die naast choreografie en dans ook gebruik maakt van diverse attributen zoals vlaggen en sabels. De optredens kenmerken zich door kleurrijke uniformen, mooie dansbewegingen en spectaculaire acts met de attributen. Indoor Percussion en Indoor Winds zijn twee verschillende soorten muziekensembles die binnen worden uitgevoerd. Indoor Percussion is een ensemble dat bestaat uit slagwerkinstrumenten zoals drums, marimba’s, vibrafoons, xylofoons, enzovoort. Indoor Winds is een ensemble dat bestaat uit blaasinstrumenten zoals saxofoons, trompetten, fluiten, enzovoort. Beide ensembles voeren hun muziekstukken uit in een indoor omgeving, zoals een sporthal.

Hoge entertainmentwaarde 

CGN organiseert in Nederland de competitie voor deze muziek- en danssport. Naast Color Guard groepen biedt CGN deze wedstrijd ook aan voor slagwerkgroepen en showbands. Vanuit heel Europa komen groepen naar de wedstrijden van CGN vanwege de kwaliteit van de deelname. De basis van deze optredens bestaat uit dans, beweging, choreografie en theater. De top van de deelnemende groep en behoort tot de absolute top van Europa en heeft een hoge entertainmentwaarde. De groepen kunnen in verschillende klassen uitkomen, waaronder diverse jeugd-, junioren- en seniorenklasses. De wedstrijden beginnen jaarlijks in januari en eindigen eind maart met een grote finalewedstrijd in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Toeschouwers

De wedstrijd in Topsportcentrum Almere begint zaterdag 24 februari om 09.00 uur en wordt om 22.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking. Het Topsportcentrum is gevestigd aan de Pierre de Coubertinlaan 4 in Almere Poort. Publiek is van harte welkom. Kaarten zijn te koop à €21,50 op zaterdag in de sporthal bij het verkooppunt van CGN. Meer informatie: www.cgnunited.nl

 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto