De basketbaltoppers gaan voor het landskampioenschap. (Foto: Fred Rotgans)
De basketbaltoppers gaan voor het landskampioenschap. (Foto: Fred Rotgans) Rinus Lettinck

Basketbaltoppers Almere Pioneers strijden om kampioenschap

Sport

ALMERE - De toppers onder 14 jaar van basketbalclub Almere Pioneers hebben zich onlangs geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap. Voor het eerst in zes jaar slaagt er weer een team in om door te dringen tot de laatste acht van Nederland. 

Door Henk Mathlener

De trotse trainer Mitchel de Bruijn doet er alles aan om groots uit te pakken. “Het is uniek wat deze jongens al gepresteerd hebben en hopelijk volgt er nog een mooi toetje. Er wordt in het Topsportcentrum in Poort gespeeld volgens het knock-outsysteem en dus is elke wedstrijd eigenlijk een finale.”
Voor Almere Pioneers is het lang geleden dat een team zover kwam en dus haalt de club alles uit de kast om de sport en vooral het team een enorme boost te geven richting deze belangrijke periode en hopelijk onvergetelijke dag. Zo wordt er waar mogelijk extra getraind, worden er een of twee oefenwedstrijden ingepland  en gaat het team op trainingskamp op het sportpark van Flevo Phantoms. En natuurlijk is men ook nog druk met de randvoorwaarden, zoals rookmachines, vuurwerk, banners, ledschermen en spandoeken.

Kamp

“Een week na de eerste wedstrijd gaan we drie dagen op kamp en daar kijken de jongens nu al naar uit”, zegt De Bruijn. “Het zou super zijn, als we dan nog in de race zijn. En anders is het een prachtige afsluiting van dit succesvolle seizoen, waarvan we hopen dat er nog velen zullen volgen.”
Almere Pioneers heeft ruim 350 leden en een wachtlijst, want basketballen is populair. De kern van vier á vijf spelers is eigenlijk pas anderhalf jaar bij elkaar. De overige spelers, afkomstig uit de hele regio, zijn er dit seizoen bijgekomen. Die willen graag zo hoog mogelijk spelen en dat kan bij Almere Pioneers. Het team is ook naar Zweden geweest om daar te spelen en haalde zelfs de halve finale tegen Europese teams.

Meedoen

Eigenlijk wil de club dat de vereniging jaarlijks een of twee teams heeft die meedoen om het kampioenschap. De Bruijn kijkt op dit moment echter niet te ver vooruit. “Laten we hopen dat we vanaf eind april een kroon kunnen zetten op dit prachtige seizoen.” De club kan daarbij nog wel wat hulp gebruiken. Misschien dat er sponsors zijn die hun banner willen ophangen of juist een bedrag willen storten om er een onvergetelijke avond van te maken. En daarnaast is het belangrijk dat als het team de finale haalt de zaal afgeladen vol zit met supporters.
Meer info: mitchel_de_bruijn@hotmail.com.. Op YouTube is een filmpje te zien over de steunactie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto