Ook skateboarders komen weer aan hun trekken op de Urban Sports Games in Almere Centrum. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Ook skateboarders komen weer aan hun trekken op de Urban Sports Games in Almere Centrum. (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Derde editie Urban Sports Games in Almere Centrum

Sport

STAD CENTRUM – Almere Centrum staat op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni in het teken van urban sports. Tijdens de derde editie van de Urban Sports Games zijn de Esplanade, het Forum en het Stadhuisplein het toneel voor sporten als skateboarden, 3x3 basketball, Chase tag, BMX, Freerunning, Freestyle Football, Rope Skipping en meer. 

Er zijn wedstrijden, demonstraties en clinics voor zowel professionals, gevorderden als beginners in alle leeftijden. Ook zijn er dansworkshops in Hiphop en Afrodance. Deelname aan de activiteiten is gratis. 

Wereldkampioenen aanwezig

De Urban Sports Games geven een podium aan alle urban sporters in Flevoland, maar er komen ook deelnemers vanuit Europa en ver daarbuiten.  “Er zijn meerdere Nederlands, Europees en wereldkampioenen aanwezig”, vertelt organisator Marco Lipsius. ”Zo gaan we met Nederlands kampioen rope skipping Tessa van der Mark op zoek naar de snelste touwtjespringer in 30 seconden. Viervoudig Europees skimboard kampioen Adrien Raza host het Open NK Skimboarden en zevenvoudig wereldkampioen Matthias Dandois doet mee met het International BMX Flatland Event.”

BMX Flatland

Aan het BMX Flatland event doen bmx’ers uit de BeNeLux, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Mexico, Japan en de USA mee. Op hun bmx voeren zij een choreografie uit op muziek. Voormalig Wereldkampioen Sietse van Berkel leert tijdens gratis workshops bezoekers hun eerste trucs.

NK Skimboard

Bij het strand op de Esplanade wordt een 27 meter lange skimpool aangelegd waar op zaterdag doorlopend demonstraties en workshops skimboarden worden gegeven. Op zondag 2 juni wordt het Open Dutch Skimboard Championship gehouden.
Voor liefhebbers van skateboarden en stuntsteppen wordt een pop up skateparcours aangelegd. Zowel beginners als ervaren skaters kunnen hier werken aan hun skills. Verder kan er weer 3x3 basketball gespeeld. Er wordt ook een officiële voorronde van de NBB 3x3NL tour georganiseerd. De Almere Wheelers laten mensen op zondag graag kennis maken met rolstoelbasketbal.

Deelname gratis

Verder kunnen bezoekers deelnemen aan Chase Tage (soort tikkertje op een uitdagende baan), freestyle football, graffiti, panna knock out, freerun, suppen, beachvolleybal en urban hockey. Deelname aan alle activiteiten is gratis en op eigen risico. Het is verstandig om sportkleren en sportschoenen aan te doen. Ga voor het volledige programma met tijden, locaties en meer informatie naar urbansportsgames.nl

Er wordt ook weer gebasketbald. (Foto: Richard Terborg)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto