De muurschildering werd vorige week officieel geopend. (Foto: Feenstra Fotografie)
De muurschildering werd vorige week officieel geopend. (Foto: Feenstra Fotografie) maarten feenstra

Opening Wall of connection in Kunstlinie

Uit

STAD CENTRUM - Binnen het project ‘Walls of connection’ hebben leerlingen van het Helen Parkhurst in samenwerking met MasterPeace en Kunstlinie een muurschildering gemaakt op de muur van de citylounge in Kunstlinie. Het thema: Verbinding.

Het thema is niet alleen terug te zien in de schilderingen van de leerlingen, maar ook in de manier waarop kunstenaar Mahmoud Alnahas deze met elkaar verbonden heeft. Ook het werkproces was een moment van verbinden. “Leerlingen maakten allemaal een stukje van de schildering, wat betekent dat er soms iets geschilderd werd waar een ander iets minder enthousiast over was. Het is dan de kunst om elkaar op te zoeken, naar elkaar te luisteren, het eigen plaatje van hoe het geheel eruit moet komen te zien los te laten en samen opzoek te gaan naar een gedeelde visie. Er is veel geleerd maar we hebben ook vooral veel plezier gehad.”

Opening

De lockdown heeft de culturele instellingen lange tijd gesloten gehouden maar dankzij de versoepelingen is het mogelijk om Kunstlinie weer te bezoeken. Dit was een mooi moment om de muurschildering officieel te openen in bijzijn van betrokken leerlingen, organisatie en genodigden. De expositie werd officieel geopend door een lint door te knippen. Hierna kon het werk bekeken worden, werden er foto’s genomen en was het ook nog mogelijk een bezoek te brengen aan de tentoonstelling thuis die momenteel in de kunsthal van Kunstlinie te zien is.

Uit de krant