(Beeld: aangeleverd)
(Beeld: aangeleverd)

Expositie over NFT Hype bij Dutch Digital Art Museum Almere

Uit

ALMERE – Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) opent zaterdag 13 november de nieuwe tentoonstelling The BeepleRoom – The NFT Hype. 

Een NFT, voluit Non Fungable Token, is een cryptografische code. Een uniek eigendomsbewijs voor digitale objecten, zoals bijvoorbeeld digitale kunst. “NFT’s in de kunst zijn een hype. Een nieuwe generatie manifesteert zich hiermee”, aldus curator Christine van Stralen van het DDAMA. “Wij worden onderdeel van een experimentele fase waarin de NFT-hype zich bevindt en gaan de discussie aan over de betekenis hiervan voor de kunstwereld.”

Deelnemende kunstenaars zijn Micha Klein (Best Digital Artist 2021 van NFT.NYC New York), Arno Coenen, Sander Veenhof en Paul van Kempen. Verder zijn er video’s  van Beeple, Damien Hirst en EtherPoems NFT’s te zien.    

Prestatie zonder subsidie 

“DDAMA bestaat inmiddels 5 jaar en heeft in al die jaren geen cent subsidie mogen ontvangen. Toch is het ons gelukt om naast de lopende tentoonstelling over Open Source Mentality - die ook nog steeds te zien is - deze nieuwe, wederom unieke tentoonstelling te openen. Dat is best een prestatie”, stelt Van Stralen.

De tentoonstelling wordt zaterdag 13 november om 16.00 uur geopend in het DDAMA, dat is gevestigd in de voormalige USG-toren aan de Landdrostdreef 124, naast station Almere Centrum. Er zijn speeches door NFT-verzamelaar Huibert-Jan van Roest, die hierover diverse keren op BNR radio over sprak, Marcel Burger, crypto vermogensbeheerder bij Amdax, en Ronald Span van Artano, een bedrijf dat kunst overbrengt naar NFT’s en daarvan wereldwijd veilingen organiseert. 

Ga voor meer informatie en tickets naar www.ddama.eu.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto