(Foto: Roy Beusker)
(Foto: Roy Beusker)

Almeerse comédienne Tineke Schouten met nieuwe show naar Kunstlinie

Uit

STAD - In haar nieuwe theatershow Dubbel zoekt de Almeerse comédienne Tineke Schouten de controverse en dilemma’s op. “In de kracht van tegenstellingen kom je de beste humor tegen”, vertelt ze. ‘Dubbel’ - te zien op donderdag 9 december om 20.15 uur in Kunstlinie - is de meest vrolijke, meest kleurrijke én meest gevarieerde show tot nu toe geworden.

Tineke Schouten viert hiermee dat ze veertig jaar in het vak zit. “Ik ben iemand die altijd het positieve in alles ziet. Maar laten we eerlijk zijn: met ‘dubbel’ kun je alle kanten op. Niet alles is zwart/wit, overal zit wel een dubbelheid in. Veel mensen zeggen: ik geloof het pas als ik het zie. Ik zeg altijd: je ziet het pas als je het gelooft.”

Volop genieten

Die anderhalf jaar niet optreden tijdens de lockdowns voelde als een verplicht prepensioen, aldus Tineke. “Ik heb het publiek zo gemist! De volle zalen, het samen kunnen lachen, het leven een beetje kunnen relativeren met elkaar en daarna dat beetje extra aandacht voor een bijzonder moment in een teder liedje. De typetjes, de grappen, de liedjes, het contact met het publiek, mijn collega’s, onderweg zijn, ik geniet er echt ontzettend van. Want ook al speel ik avond aan avond dezelfde show, het is toch altijd een andere ervaring. Dubbel hè? Daar heb je ‘m weer!” 

Ook tijdens deze 25ste show komt ze met nieuwe types, imitaties van beroemdheden en gevoelige liedjes. Maar ze belooft: ook Bep Lachebek komt nog even voorbij.

Tineke Schouten, Dubbel: 9 december 20:15, grote zaal Kunstlinie.

Lezersaanbieding

Kaarten zijn verkrijgbaar via Kunstlinie.nl. Lezers van deze krant krijgen € 5,- korting op de toegangsprijs. U betaalt dan €36,50 i.p.v. €41,50,-. Vul de code ADWTINEKE in bij promotiecode op de betalingspagina en u kunt deze speciale prijs kiezen. Korting geldt niet voor reeds gekochte tickets en niet in combinatie met andere acties.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto