Christine van Stralen in de expositieruimte van het DDAMA. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Christine van Stralen in de expositieruimte van het DDAMA. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Cultuursector protesteert tegen coronamaatregelen

Uit

ALMERE - De teleurstelling bij de cultuursector is groot na de persconferentie van vrijdagavond. Net als de horeca moeten culturele instellingen hun deuren nog altijd gesloten houden. De cultuursector in Nederland is bezig met het voorbereiden van een kort geding tegen de Staat, omdat de winkels wel weer open mogen, maar musea niet. Ook het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) komt met een statement.

Aanstaande zaterdag opent het DDAMA van 14.00 tot 17.00 uur een snoepwinkeltje in het museum. “Er zijn theaters die een kapsalon hebben ingericht om open te kunnen zijn tijdens de lockdown. DDAMA wil ook een dergelijk statement maken met een nu vrijgesteld van lockdown snoepwinkeltje”, aldus directeur Christine van Stralen. “We zijn niet tegen de coronamaatregelen op zich, maar willen wel de aandacht vestigen op de achterstelling van de culturele sector. Ons museum heeft twee unieke tentoonstellingen: ‘Open Source Mentality’ en ‘The Beeple Room, The NFT Hype’. Maar niemand kan ze zien. Ons snoepwinkeltje aanstaande zaterdag is een ludieke manier om aandacht te vragen voor de nare gevolgen van de lockdown voor musea.”

Het DDAMA is gevestigd in de Eurotoren aan de Landdrostdreef 124, naast de Rabotoren tegenover het station Almere Centrum.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto