Igor Ruhadze en Vital Stahievitch komen naar de Goede Rede. (Foto: Stefan G.M. Deems)
Igor Ruhadze en Vital Stahievitch komen naar de Goede Rede. (Foto: Stefan G.M. Deems)

Concerten Nieuw Podium Klassiek Almere hervat

Uit

ALMERE - De organisatie van het Nieuw Podium Klassiek Almere (NPKA) is blij dat met het versoepelen van de maatregelen de concertserie weer kan worden hervat. Het eerstvolgende concert is zaterdagmiddag 29 januari. Toppianist Evelina Vorontsova geeft dan van 15.00 tot 16.00 uur een pianorecital in missiecentrum De Wegwijzer aan de Makassarweg in Almere Buiten. 

Evelina Vorontsova is een Russische meesterpianist met een indrukwekkende staat van dienst. Zij trapt haar concert in Almere energiek en vrolijk af met Schumanns aanstekelijke Carnaval uit Wenen. Een moment van rust en reflectie volgt met de klanken van Brahms’ intermezzi. De als scherzi aandoende korte en explosieve  stukken van Prokofjev zijn de opmaat naar de finale, Rachmaninovs bewerking van Fritz Kreislers grandioze Liebesfreud.

Cultuurhuis Almere Buiten

Op vrijdagavond 4 februari is er een licht klassiek programma in het Cultuurhuis Almere Buiten: Chansons, encore chansons, met Maria Pedano (zang, hobo) en Anuschka Pedano (altviool). Met haar prachtige stem brengt Maria chansons van onder andere Edith Piaf, Jaques Brel, Jean Ferrat, Indila, Serge Reggiani en Charles Aznavour, afgewisseld met korte muzikale intermezzo’s door haar zus Anuschka en een pianist.

Op zaterdag 5 februari om 16.30 uur is eveneens n het Cultuurhuis een middagconcert van de Sweelinck Academie Amsterdam, met jonge getalenteerde violisten tussen 8 en 16 jaar. Dit concert maakt deel van de educatieve concertreeks van het NPKA.

Op vrijdagavond 4 maart brengt het Russische Kamerkoor Oktoich onder leiding van Aliona Ovsiannikova een feestelijk programma van Russische gezangen in De Wegwijzer, op vrijdagavond 11 maart geven Igor Ruhadze en Vital Stahievitch Frans een gastoptreden met Franse vioolsonates in kerkcentrum Goede Rede in Haven en op vrijdagavond 18 maart staat een pianorecital op het programma door toppianist Thomas Hermann (bekend van het Erasmus Trio).

Ga voor tickets, meer informatie en een overzicht van alle concerten naar www.npka.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto