De Vaandeldrager van Rembrandt (Foto: aangeleverd)
De Vaandeldrager van Rembrandt (Foto: aangeleverd)

Rembrandts Vaandeldrager gratis te zien in Kunstlinie

Uit

STAD CENTRUM - Dankzij de unieke samenwerking van twaalf musea reist het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt komend jaar langs de twaalf provincies van Nederland. Het beroemde schilderij is ook gratis te zien in Almere.

Op deze manier worden zoveel mogelijk mensen in staat gesteld het meesterwerk van Rembrandt te kunnen zien. Ieder museum zal een eigen invulling aan de presentatie van het werk geven. Het schilderij zal in mei het eerst te zien zijn in de provincie Friesland. Het schilderij is daarna steeds drie weken in een van de deelnemende musea in het land te zien. Zo ook in september bij Kunstlinie Almere. Elk museum zal in ieder geval één dag gratis toegang bieden. Daarnaast komt er een website met alle informatie over de rondreis van De Vaandeldrager.

Rijksmuseum

Na de rondreis is Rembrandts Vaandeldrager blijvend te bewonderen op de Eregalerij van het Rijksmuseum. De plannen hiervoor zijn gisteren naar de Eerste en Tweede Kamer gegaan.   Het Rijksmuseum maakt een speciaal lespakket voor het primair en voortgezet onderwijs, als ook voor het mbo. Het lesmateriaal wordt gratis beschikbaar gesteld en sluit aan bij de bestaande leerdoelen in diverse curricula. In samenwerking met de Vereniging Rembrandt verschijnt een begeleidend boek over de verwerving en het belang van het schilderij voor de collectie Nederland.

Blij

Wethouder Hilde van Garderen (Cultuur) is blij met de komst van de Vaandeldrager naar Almere. Ook Bo Naarden van de Kunstlinie is trots. “Het is dé kans om ook lokaal het gesprek met elkaar aan te gaan over dit kunstwerk en zijn waarde voor ons. We zijn vol energie een mooi programma hiervoor aan het ontwikkelen.”

De rondreis door Nederland wordt mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto