Egon Kracht. (Foto: Sanne Schouwink)
Egon Kracht. (Foto: Sanne Schouwink)

Instrumentale Mattheus Passion in Almere

Uit

HAVEN - Componist en musicus Egon Kracht uit Oosterwold schreef zijn Mattheus Passion als een moderne interpretatie van de oorspronkelijke muziek van J.S. Bach. Nu is Bachs meesterwerk à la Kracht na een pauze van tien jaar weer opnieuw live te horen bij Goede Rede Concerten op vrijdag 1 april om 20 uur.

Het is twintig jaar geleden dat Egon Krachts Mattheus Passion in première ging. Het bleek het startschot te zijn voor talloze bewerkingen, waarmee het taboe doorbroken was om aan hét heilige huisje van de klassieke muziek te komen. Kracht brengt met zijn uitvoering de Mattheus Passion terug tot de essentie en dat levert een korte, maar krachtige en vooral levendige interpretatie op. Met respect komen alle thema’s uit het meesterwerk aan de orde. Het eerste recitatief, het kakelende koor en natuurlijk de koralen en de aria’s. 

Mattheus Passion 2022 wordt opgevoerd door Egon Kracht & the Troupe: Angelo Verploegen – bugel, Michiel van Dijk – saxofoon en klarinet, Noortje Braat – viool, Bokke Rypma – gitaar, Jakob Klaasse – orgel, Niels Verbeek – marimba en Egon Kracht – contrabas. Kaarten zijn beschikbaar via www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto