Vorige week was er een feestelijk taartmomentje met de High-T Musical leerlingen in De Glasbak. (Foto: Ferdy Pauel)
Vorige week was er een feestelijk taartmomentje met de High-T Musical leerlingen in De Glasbak. (Foto: Ferdy Pauel)

Theaterschool Almere bestaat 10 jaar

Uit

ALMERE - Theaterschool en Productiehuis Almere bestaat 10 jaar. Vele voorstellingen verder zijn directieleden Gaby Waakhuijsen en Denise Messelaar nog steeds enthousiast en gedreven om de kinderen kennis te laten maken met het theatervak. 

“Kinderen leren hier niet alleen acteren, dansen en zingen. Het is ook de plek om je zelf beter te leren presenteren, zelfverzekerder te maken en te leren samenwerken. Aspecten die tegenwoordig kinderen helpen in het dagelijkse leven”, vertellen Gaby en Denise. 

Opstap naar werkveld

Voor acteer-, musical-, dans- en zangles is Theaterschool Almere de plek waar Almeerse kinderen en jongeren zich de afgelopen 10 jaar hebben kunnen ontwikkelen. Voor de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben is een uitgebreid talentenprogramma ontwikkeld. Naast reguliere lessen krijgen zij ook workshops en masterclasses van professionele gastdocenten uit de theater- en filmwereld zoals Pia Douwes, Nandi van Beurden, Tanja Jess, Susan Radder en Tony Neef. 

In de afgelopen 10 jaar heeft de school bewezen een opstap te zijn richting het werkveld. Vele kinderen zijn geselecteerd voor professionele musicals zoals Tina Turner, ‘Sound of Music, Annie, The Lion king en Ciske de Rat, maar ook tv- en filmproducties zoals ‘Even tot hier’, ‘Kinderen voor kinderen’ en ‘KABAM!’

Voorstelling over slavernijverleden

In de verschillende voorstellingen die elk jaar vanuit het Productiehuis worden gemaakt, wordt verbinding gezocht met de stad. “Eén voorbeeld is het project ‘Mag ik bij je binnen kijken’ waarbij kinderen gekoppeld worden aan een andere doelgroep in de maatschappij. Zo is er al twee keer een voorstelling gemaakt met senioren, een voorstelling over vluchtelingen en een voorstelling met het thema pesten”, aldus Gaby en Denise. “Al twee jaar ligt een voorstelling over het slavernijverleden klaar om te spelen met senioren uit de Surinaamse gemeenschap. Deze voorstelling heeft door de corona al twee jaar geen doorgang kunnen vinden maar hopelijk kan hij dit jaar eindelijk de planken op.”

Samenwerkingen

Theaterschool en Productiehuis Almere werkt ook samen met veel partners uit de stad, zoals BonteHond, Kunstlinie, Vis à Vis, AJSO, Corrosia en Collage. “Maar we werken ook samen met partners van buiten de stad, zoals modern dansgezelschap ‘LAVA’, waarin leerlingen dansen in het voorprogramma van de voorstelling, en MediaLane, waarbij leerlingen regelmatig te zien zijn in het programma ‘Even tot hier’ van Niels van der Laan en Jeroen Woe.”

Presentaties

De plek waar al 10 jaar les wordt gegeven is theater De Glasbak in Muziekwijk. In het weekend van 23 en 24 april vinden hier ook de presentaties plaats van de 1e- en 2e-jaars leerlingen. De productie- en talentenklassen geven voorstellingen in Corrosia Almere Haven op 21, 22 en 28 mei.

Meer informatie: www.theaterschoolalmere.nl

Uit de krant