Een van de hoogtepunten in de line up. (Foto: aangeleverd)
Een van de hoogtepunten in de line up. (Foto: aangeleverd)

Grote namen en lokaal talent op eerste Flevo Jazz Festival

Uit

ALMERE - Kunstlinie is op vrijdag 3 juni de plek om the Soul of Jazz te ervaren. Verspreid door het gebouw treden grote namen als Trijntje Oosterhuis, New Cool Collective, Ronald Snijders en Hans Dulfer op.

Met een drankje in de hand loopt het publiek van zaal naar zaal om zich te laten onderdompelen in de heerlijkste live jazz-muziek. Ook kunnen bezoekers kennismaken met grote talenten uit de eigen provincie. Zo trakteert Casouco trakteert het publiek op muziek waarin de Carribean sound wordt gemixt met Latin en moderne Jazz.

Jaïnda

De ster van de Almeerse Jaïnda Buiter is na het winnen van de landelijke finale van Kunstbende Young Creators Festival snel aan het rijzen. De student aan het Conservatorium in Amsterdam is vocaliste bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en ze maakte veel indruk met haar tv-optreden bij Matthijs gaat door. Tijdens de eerste editie van het Flevo Jazz Festival zal de Almeerse optreden met haar eigen quartet. 

Kaseko Time

Een van de hoogtepunten in de line up van van het festival is Kaseko Time. De Surinaams-Nederlandse fluitist, componist en etnomusicoloog Ronald Snijders richt met Howard Komproe en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de schijnwerpers op Afro-Surinaamse muziek van kaseko en kawina.

Kaarten

De allereerste editie van het Flevo Jazz Festival begint om 19.00 uur en zal naar verwachting om 01.00 uur afgelopen zijn. Meer informatie en tickets: www.kunstlinie.nl/jazz

Uit de krant