De Almeerse Jaïnda trad met haar quartet op in de Citylounge van Kunstlinie. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De Almeerse Jaïnda trad met haar quartet op in de Citylounge van Kunstlinie. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Geslaagd Flevo Jazz Festival volgend jaar terug in Kunstlinie

Uit

ALMERE - Kunstlinie was afgelopen vrijdag de plek om de ‘soul of jazz’ te ervaren. Tijdens de eerste editie van het Flevo Jazz Festival konden bezoekers verspreid door het gebouw genieten van bekende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Hans Dulfer, New Cool Collective en Ronald Snijders. Maar het publiek kon ook kennismaken met lokaal talent. “Het festival is zeer goed bezocht”, reageert Barry Bouquet van Kunstlinie. “We zijn erg tevreden over de animo, de sfeer en de vele leuke reacties.” Volgend jaar, op 10 juni 2023, staat het Flevo Jazz Festival wederom op de planning.


Het Almeerse jazz-ensemble Casouca. (Foto: Almere DEZE WEEK) 

De eerste editie van het festival had een divers programma met uiteenlopende jazzstijlen, op diverse locaties in het gebouw. In de centrale citylounge kon het publiek genieten van lokale Almeerse acts. Zo trakteerde Casouco het publiek op muziek waarin de carribean sound werd gemixt met Latin en modern Jazz. De Almeerse zangeres Jaïnda Buiter (winnares van de landelijke Kunstbende Young Creators-wedstrijd) trad op met haar eigen quartet. De studente aan het Conservatorium in Amsterdam is vocaliste bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en ze maakte onlangs veel indruk met haar tv-optreden bij Matthijs gaat door. Ook tijdens het Flevo Jazz Festival wist zij het publiek te boeien.


Trijntje Oosterhuis trad op in de grote zaal. Zij vond het Flevo Jazz Festival een mooi initiatief. (Foto: Almere DEZE WEEK) 

Trijntje Oosterhuis trad op in de grote zaal, waar de toeschouwers staand op het podium konden genieten van swingende uptempo nummers en sfeervolle balads. De zangeres benadrukte dat zij dit eerste Flevo Jazz Festival een ontzettend mooi initiatief vindt en zij genoot ervan om weer samen met collega’s uit het vak - zonder beperkingen - op e kunnen treden voor publiek. 

Een van de hoogtepunten in de line up van van het festival was Kaseko Time. De Surinaams-Nederlandse fluitist, componist en etnomusicoloog Ronald Snijders richtte met Howard Komproe en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de schijnwerpers op Afro-Surinaamse muziek van kaseko en kawina. Ook de kunsthal was geopend. Terwijl een dj zorgde voor sfeervolle muziek, konden bezoekers de street art tentoonstelling Shape Shifters bewonderen.

Bekijk hier de aftermovie  van het Flevo Jazz Festival:


Trijntje Oosterhuis trad op in de grote zaal. Zij vond het Flevo Jazz Festival een heel mooi initiatief. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Almeerse jazzensemble Casouca. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto