De laatste repetities voor deze grootse productie met zang en dans. (Foto: aangeleverd)
De laatste repetities voor deze grootse productie met zang en dans. (Foto: aangeleverd)

Musical Almere presenteert komische productie Charley

Uit

ALMERE - Musical Almere presenteert ‘Charley, de komische musical’. Een Nederlandse productie van Jon van Eerd, met muziek van Michael Reed. De voorstelling is op vrijdag 17 juni te zien in de grote zaal van Kunstlinie Almere. “Het wordt echt een leuke, komische en beeldschone show”, zegt regisseur en hoofdrolspeler Fred Nolta.

Om twee jonge verliefde stelletjes uit de brand te helpen, doet Charley zich voor als een charmante tante. Als de vaders van de stelletjes verliefd worden op hem/haar lijkt de poppenkast compleet. Tot overmaat van ramp arriveert ook nog eens de lang verloren liefde van Charley, samen met de échte tante. Kortom, een komisch stuk waarin het publiek ook kan genieten van verschillende dansstijlen, zoals de samba en de Charleston. 

De show is gebaseerd op de hilarische musical ‘De Tante van Charlie’ van Jon van Eerd uit 2019. “Ik vond dat zo’n leuke, grappige en bruisende voorstelling. Echt een onbezorgd avondje uit. Toen de show stopte probeerden we meteen de rechten te bemachtigen en dat is gelukt”, vertelt Nolta. “Maar toen kwam corona. Hierdoor zijn we uiteindelijk twee jaar bezig geweest met dit stuk. We kijken er enorm naar uit om deze nu eindelijk op de planken te brengen.”

Eigen draai

Nolta speelt zelf de rol van Charley. Een flinke uitdaging met veel tekst en razendsnelle verkleedpartijen. “Ik heb nadrukkelijk niet geprobeerd Jon van Eerd na te doen, want die is onnavolgbaar, maar ik heb er vooral mijn eigen draai aan gegeven”, zegt Nolta. “Dat geldt ook voor de rest van de voorstelling. De musical bestond destijds uit een kleine cast met negen spelers, die ook de ensembles voor hun rekening namen. Wij hebben een groep van ruim 35 man, waardoor het echt een grootse show wordt met veel zang en dans. Een compleet avondje uit!”

Over Musical Almere

Musical Almere is met bijna veertig leden één van de grootste actieve musicalverenigingen van Flevoland. “Onze doelstelling is om elk jaar een mooie en meeslepende productie neer te zetten”, aldus Nolta. “Dit doen wij op een zo professioneel mogelijke manier: een groots theater, licht, geluid, decor, pompeuze kostuums en een geweldige cast.” In 2011 was de eerste voortelling, Amerika Amerika van Jos Brink. In de jaren daarna volgden musicals als Petticoat, De3 Musketiers, The Wiz, Scrooge, Ciske de Rat en The Addams Family. Kijk voor meer informatie op www.musicalalmere.nl.

Kaarten voor ‘Charley’ zijn verkrijgbaar via www.kunstlinie.nl

Uit de krant