Oirla van Ravenzwaai en Cathy Zhang met hun certificaat. (Foto: aangeleverd)
Oirla van Ravenzwaai en Cathy Zhang met hun certificaat. (Foto: aangeleverd)

Almeerse talenten schitteren op Prinses Christina Concours

Uit

ALMERE - Afgelopen weekend was de aftrap van het gerenommeerde Prinses Christina Klassiek Concours. Een muziekwedstrijd voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar en voor zangers tot en met 21 jaar. Aan het concours doen zo’n 3500 musici mee. Zestig jonge muzikanten uit regio ‘West 2’, waaronder maar liefst zes Almeerse talenten, kregen tijdens de eerste regionale voorronde tien minuten de tijd om van zich laten horen in de concertzaal van muziekschool Fluxus in Zaandam. 

Het betrof blokfluitiste Cathy Zhang (12 jaar), Oirla van Ravenzwaaij (14 jaar – dwarsfluit), Elisabeth Ruhadze (15 jaar – viool), Yasumi Meijer (16 jaar – piano), Mick Plender (16 jaar – piano) en Guilermo Castellano Pérez (19 jaar – piano). Na afloop van het optreden ontvingen alle deelnemers een certificaat en kregen zij individueel feedback van de jury. Cathy Zhang won daarbij de Gaudeamus prijs. Elisabeth Ruhadze en Yasumi Meijer, die niet alleen als solisten uitkwamen maar zich ook als duo presenteerden, sleepten als duo de aanmoedigingsprijs in de wacht.

Regiofinale 

Van de zestig muzikanten werden door de jury zes deelnemers geselecteerd die zich daarmee plaatsten voor de regiofinale. De winnaars van deze regiofinale stromen vervolgens weer door naar de landelijke halve finale die op 1 april in het Provinciehuis in Den Haag plaatsvindt. De daarop volgende landelijke finale zal op 23 april in de Haagse concertzaal Amare worden gehouden. Van de 3500 deelnemers zullen er uiteindelijk slechts tien deelnemers op het finaleconcert verschijnen om muzikaal de degens te kruisen.

Alle concerten zijn voor publiek toegankelijk. Meer informatie is te vinden op de website van het Prinses Christina Concours.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto