Back2Purple tijdens een eerder concert in De Meester. (Foto: aangeleverd)
Back2Purple tijdens een eerder concert in De Meester. (Foto: aangeleverd)

Back2Purple viert 50 jaar Smoke on the Water

Uit

ALMERE - Het is alweer 50 jaar geleden dat Deep Purple het legendarische Smoke on the Water uitbracht, maar Back2Purple bewijst maar al te graag hoe tijdloos deze plaat is. Op vrijdag 1 september geeft de Almeerse tributeband een avondvullend concert in podium De Meester, waarbij ook alle andere grote hits, zoals Child in Time, niet ontbreken. 

Door Petra Onderwater 

Back2Purple bestaat uit vijf muzikale Almeerse ondernemers: Martin Ort (zang), Jaap Wiggers (toetsen), Jaap Deen (drums), Wally Kornmann (bas) en Ruud Winkel (gitaar). Aanvankelijk zouden zij in 2013 een eenmalige Deep Purple-show spelen in De Meester. “Maar dat succesvolle optreden smaakte naar meer. Inmiddels bestaan we alweer tien jaar en hebben we opgetreden op festivals en in grote zalen in het hele land”, vertellen Martin Ort en Ruud Winkel. “We hebben allemaal een grote passie voor muziek en er is niets leuker dan die met elkaar te delen op het podium.”

Elkaar helpen en versterken

De band is destijds ontstaan in de businessclub van voetbalclub Almere City FC. “Wij waren aan het bespreken hoe als ondernemers meer voor elkaar konden betekenen”, blikt Martin Ort terug. “Daarbij werd op een gegeven moment de vergelijking gemaakt met Bruce Springsteen en zijn E Street Band. Hun kracht zit hem vooral in het feit dat zij elkaar op het podium echt helpen en versterken. Waarom zouden wij dat ook niet op die manier proberen?” 

Complete symfonieën 

Zo gezegd zo gedaan, maar dan met de muziek van Deep Purple. “Die vonden wij alle vijf goed en heeft ook meer uitdaging op muzikaal gebied. De nummers klinken misschien eenvoudig, maar het zijn veelal complete symfonieën”, vertelt Winkel. “Zo’n twee uur durende podiumshow is dan ook behoorlijk intensief, maar we genieten er enorm van. Zowel van het samen spelen, als van het enthousiasme vanuit het publiek. Dat geeft echt energie!”

Feestje

De vraag naar een goede uitvoering van Deep Purple songs bleek zo groot, dat de band verder is gegaan op deze weg. Inmiddels heeft de band een volledige Deep Purple show met alle grote songs van weleer op de set-lijst. “We treden niet zo heel vaak op, want als ondernemers hebben we het al best druk”, zegt Ort. Zelf is hij directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) en mede-eigenaar van horecazaak Strand22 aan de Esplanade. Winkel is eigenaar van marketingbureau puur!fct en co-founder van Lifestyle Almere. “Het moet vooral leuk blijven”, benadrukt hij. “We  repeteren als er een gig op de agenda staat of omdat we elkaar missen, en kiezen alleen de optredens uit die we echt leuk vinden om te doen.” Het vijftal kijkt enorm uit naar hun komende show in Almere. “Vanuit het hele land komen fans naar De Meester. Het wordt beslist weer een feestje, zowel voor het publiek als voor onszelf.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto