Ritmo Percussion Brassband treedt op in de Parade. (Foto: Niels de Vries)
Ritmo Percussion Brassband treedt op in de Parade. (Foto: Niels de Vries)

Heritage Parade tijdens Festival of the Drums in Almere Centrum

Uit

ALMERE - Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) organiseert op zondag 27 augustus weer The Festival Of The Drums op het Stadhuisplein, inclusief een parade door het centrum van Almere. 

Wat in 2022 nog Battle of the Drums heette, wordt met ingang van 2023 Festival of the Drums. “Het festival biedt een mooi cross-over programma voor jong en oud. Het is een vernieuwend concept en zeer waardevol voor de culturele kaart van Almere”, stelt Glen Leeuwin, voorzitter van SMOA. “Het is in eerste instantie een cultureel event met daarbij een duidelijke sociale boodschap. De drums staan daarbij symbool voor de basis, zoals in de muziek. Deze onderliggende gedachte gaat ook verder in het feit dat SMOA de basis wil versterken. Uiteraard blijven bepaalde onderdelen van The Battle of the Drums behouden. De sfeer, de gezelligheid, de kramen, de workshops en spetterende acts blijven bijvoorbeeld.” “Het initiatief sluit aan bij de missie van SMOA om te werken aan de sociale cohesie tussen diverse groepen. We gaan multiculturele identiteit van Almere meer belichten door niet slechts de Caribische sfeer van de voorgaande jaren te benadrukken, maar die van de hele wereld. Ook op de markt zal de hele wereld vertegenwoordigd zijn.”

Programma

- 10.00-11.00 uur:  DJ
- 12.00-13.00 uur: Schoolbandjes
- 13.00-14.00 Djembé Defi
- 14.00-15.00 uur: Parade centrum
- 14.00-15.00 uur: optreden Defi
- 15.00-16.00 uur: Optreden parade
- 16.00-17.30 uur: Percussion Assemblé
- 18.00-19.00 uur: Drums United
- 19.30-20.30 uur: Corona Band
- 21.00-22.00 uur: Sabroso

Heritage Parade

“In samenwerking met het Comité Samen Helen en Herdenken, en in het kader van het herdenkingsjaar van ons slavernijverleden, organiseren wij dit keer een Heritage Parade door het centrum van Almere”, vertelt Leeuwin. De parade start om 14.00 uur bij het nieuwe slavernijmonument aan het Mandelaplein. “Heritage Parade is ontleend aan “Bigi Spikri”. Dit is een traditionele Surinaamse feestparade ter ere van de Afro-Surinaamse cultuur. Het evenement combineert dans, muziek en kleurrijke kostuums om de rijke culturele geschiedenis van Suriname te vieren. De parade symboliseert trots, eenheid en verbondenheid binnen de Afro-Surinaamse gemeenschap.” Wie wil meelopen wordt om 13.30 uur verwacht op het Mandelaplein bij het slavernijmonument achter het station Almere Centrum. 

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door , VSB Fonds, Cultuurfonds Almere, Prins Bernard Cultuurfonds, ACM, OVSA, Fonds Voor Cultuurparticipatie.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto