(Foto's: aangeleverd)
(Foto's: aangeleverd)

Boekpresentatie en expositie ‘Moederschap’ in Café op 2

Uit

STAD CENTRUM - In Café op 2 aan het Stadhuisplein vindt zaterdag 7 oktober van 18.00 tot 20.00 uur de presentatie plaats van het viertalige boek ‘Moederschap - van droom tot werkelijkheid’ van auteurs Zuleika Coffie en Gustave Nouel. Ook zullen enkele schilderijen uit het boek daar voor zes weken te zien zijn. 

‘Moederschap’ is een boek met ‘gevoelsstukjes’ in vier talen (Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments) van Zuleika Coffie die voor het eerst zwanger is. In het voorwoord van het boek verwoordt dichteres Rosabelle Illes het als volgt: ‘Door eerlijkheid in eenvoudige vertelkunst te fragmenteren, doet Zuleika het delen vanzelfsprekend lijken’.

De gedachtes en herinneringen van Zuleika Coffie gaan in het boek gepaard met schilderijen van Gustave Nouel, die haar zwangerschap en prille moederschap volgde en op doek zette. Woord en beeld vullen elkaar naadloos aan. Daarnaast is het boek een leuke manier om kennis te maken met de vier genoemde talen dan wel uit te breiden.

Gastsprekers

Ramon Todd Dandaré nam de algehele coördinatie en de correctie van het Spaans en Papiaments voor zijn rekening. Hij zal tijdens de presentatie ingaan op de totstandkoming van het boek. Tevens zal de bekende in Almere woonachtige dichter/schrijver Quito Nicolaas, die de achterflap van het boek verzorgde, ook ingaan op het boek.

Brug slaan

‘Moederschap’ is niet alleen een viertalig boek met een ode aan het universele moederschap, maar ook het streven van de auteurs om een brug te slaan tussen Europese en Caribische rijksdelen en tussen hen en de rest van de wereld, in de artistieke zin van het woord. 

Gustave Nouel (www.gustavenouel.nl) exposeerde al eerder in Café op 2 met zijn serie schilderijen ‘Jazz Art’. Een aantal van de schilderijen van de ‘Moederschap’ serie zullen te zien zijn tot 25 november.
Het boek kan op die avond aangeschaft en desgewenst gesigneerd worden door de auteurs.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto