(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Corrosia sluit Filmfestival Maand feestelijk af met prijswinnaar Totém

Uit

HAVEN - De Filmfestival Maand in Corrosia wordt op vrijdag 24 november afgesloten met Totém. Deze film won vijf prijzen op diverse filmfestivals voor onder andere de beste film, beste jonge maker en beste regisseur. Er zijn Mexicaanse hapjes en drankjes en er is een speciale inleiding door schrijver, acteur en regisseur Marcel Lenssen.

Totém gaat over een liefdevol Mexicaans gezin dat druk in de weer is met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de 27-jarige broer, zoon en vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis. Wanneer de zon ondergaat en gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak. Totém viert het leven op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt.

Inleiding 

Schrijver, acteur en regisseur Marcel Lenssen zal deze avond om 19.00 uur een inleiding geven. “Totém van Lila Avilés is een liefdevolle zoektocht naar leven in de nabijheid van de dood. In de inleiding zal ik vertellen over de rijke Mexicaanse filmgeschiedenis, doordrenkt van tragiek en magie, en hoe we deze prachtige film van aanstormend talent Avilés daarbinnen moeten plaatsen”, aldus Lenssen. De inleiding is bij te wonen met een ticket voor de film, die aansluitend om 20.00 uur wordt vertoond. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto