Het buitenspektakel SILO 8 keert op verzoek van het publiek terug. (Archieffoto: Lucas Brouwer)
Het buitenspektakel SILO 8 keert op verzoek van het publiek terug. (Archieffoto: Lucas Brouwer) Almere DEZE WEEK

Succesvoorstelling SILO 8 van Vis à Vis keert terug

Uit

ALMERE - In de zomer van 2024 speelt Vis à Vis de voorstelling SILO 8. Dertien jaar geleden was dit het eerste theaterspektakel waarmee Vis à Vis groots uitpakte in Almere. 

“SILO 8 was destijds de aftrap van een mooie traditie waarin we jaarlijks theaterspektakel brengen op het terrein naast het Almeerderstrand. Ruim 50.000 bezoekers zagen in 2010 en 2011 de voorstelling en we ontvangen jaarlijks meerdere berichten van bezoekers met de vraag of we SILO 8 weer gaan spelen. We hebben besloten om hier gehoor aan te geven. Het is al langere tijd de wens om deze voorstelling in een eigentijdse bewerking weer op het toneel te brengen,” vertelt Marianne Seine, artistiek leider bij Vis à Vis. “We kunnen niet wachten om volgend jaar de bezoekers van toen en mensen die voor het eerst kennis maken met SILO 8 te ontvangen op het theaterlandje.”

Verzorgingsstaat van de toekomst

SILO 8 schetst een absurd scenario over de verzorgingsstaat van de toekomst. Op de gevel van het zorginstituut prijkt ‘Silo 8’. Met dit geprivatiseerde verzorgingstehuis, opgetrokken uit gestapelde containers, wil de ondernemer dr. Wolff het bejaardenoverschot oplossen door ze kostenefficiënt in silo’s onder te brengen. Hij onderschat echter de veerkracht van de inwoners. Met alle gevolgen van dien. 

Openluchtspektakel

SILO 8 is een openluchtspektakel waarin met humor, ontroering, fantasie en inventiviteit een actueel thema wordt verbeeld. Een deel van de cast en crew van toen keert in 2024 terug, waaronder Urmie Plein, die eerder dit jaar nog in de prijzen viel tijdens het Gala van het Nederlands Theater en de Colombina in de wacht sleepte.

SILO 8 is te zien vanaf 30 mei t/m 30 juni 2024. De première is op 1 juni. De kaartverkoop start begin februari. Er zijn wel al cadeaubonnen te koop voor SILO 8. Meer informatie: www.visavis.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto