Het Reigersnest Winterfest werd druk bezocht. (Foto: Melina Esajas)
Het Reigersnest Winterfest werd druk bezocht. (Foto: Melina Esajas)

Muziek, kunst en lekkernijen tijdens Reigernest Winterfest

Uit

STEIGER -  In culturele broedplaats de Blauwe Reiger was afgelopen vrijdagavond het Reigernest Winterfest. Bezoekers konden tijdens dit minifestival genieten van lokale live-acts, kunstwerken en lekkernijen. Een verslaggever van deze krant nam een kijkje bij het evenement. 

Door Melina Esajas

Met circa 100 mensen is de zaal bijna helemaal vol. “We hebben het dit keer wat groter aangepakt”, vertelt Manitra, een van de organisatoren van Reigernest Winterfest. “Het is een pand waar ongeveer 50 creatieve ondernemers in zitten en dat is wel leuk om te kunnen laten zien hier in deze ruimte.”

In het midden van de zaal hangt een discobal. Er wordt jaren ‘80 muziek gespeeld door de DJ en er zijn liveacts van lokale artiesten. Er is een hoekje voor kinderen om een kleurplaat in te kleuren die aansluit bij een van de kunstwerken die tentoongesteld worden bij de ingang van de zaal. 

Ook staat er een lange bartafel waar naast wijnen en fris ook speciaalbier van brouwerij Stijl te halen is. Verder is er eten verkrijgbaar, zoals soep of hotdogs. Naast de bartafel staan nog twee kraampjes van Oerz Food en VegaHappie. Een van deze kraampjes wordt gerund door Asha Rajek. “Ik heb mijn kraampje hier neergezet om samen met de gemeenschap te zijn en ook om mijn bedrijf te introduceren aan de mensen, want ik ben net verhuisd vanuit Canada”, vertelt Asha. “Het is een goeie manier om nieuwe vrienden te maken.”

Het geslaagde evenement smaakt naar meer en wordt vervolgd met een lente-editie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto