Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt de rol van verteller op zich. (Foto: aangeleverd)
Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt de rol van verteller op zich. (Foto: aangeleverd)

Mattheus Passie met Noraly Beyer als verteller

Uit

ALMERE - Een van de grootste werken binnen de klassieke muziek: de Mattheus Passie, komt naar Kunstlinie in een gedurfde versie waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De voorstelling wordt donderdag 21 maart om 20:30 uur opgevoerd Kunstlinie Almere.

Theatermaker Jan Rot maakte de Nederlandse hertaling, waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Na zijn overlijden in 2022 neemt oud-nieuwslezeres Noraly Beyer sinds 2023 de rol van verteller op zich. Sopraan Claudia Patacca en bariton Joost van Tongeren nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

De muzikale begeleiding van de Mattheus Passie wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, bestaande uit Tanya Schaap (viool en artistieke leiding), Ben van den Dungen (sopraansaxofoon), Wilco Oomkes (Accordeon), Mihan Hong (Piano) en Marijn van de Ven (Contrabas).

De Mattheus Passie is een coproductie van De Zee Theaterproducties en Stichting Musica Extrema. Ga voor kaarten naar kunsltinie.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto